ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۸۹۷۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۸

تاثیر خاطرۀ هاشمی بر مذاکرات ژنو

امروز جمهوری اسلامی ایران اگر اغراق نباشد سیاستی رو به جلو و برای فرداست.سیاستی که گویی نگاه به صد سال آینده دارد، سیاستی که ...
تدبیر24: آقای هاشمی با نقل این خاطره و سرّ بزرگی که بر آن مترتب است هم راه نتیجه بخشی مذاکرات ژنو را هموار کرد و هم به آمریکا اعلام کرد که وقتش رسیده تا از سه دهه تهدید بی نتیجه دست کشیده و بیش از این از رقبای خود در "رابطه با ایران" عقب نماند...
حبیب فیاض تحلیلگر عربی در یادداشتی پیرامون تاثیر خاطره نقل شده آیت الله هاشمی از امام خمینی(ره) بر "مذاکرات جاری ژنو" نوشت: آیت الله هاشمی همچون اکثر لحظات تاریخی سی سال گذشته جمهوری اسلامی، اینبار نیز توانست با اقدامی بموقع و با اهمیت راه نتیجه بخشی مذاکرات ژنو را هموار کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی به نقل از السفیر لبنان گزیده این تحلیل سیاسی بدین شرح است:
سیاست امروز جمهوری اسلامی ایران اگر اغراق نباشد سیاستی رو به جلو و برای فرداست.سیاستی که گویی نگاه به صد سال آینده دارد، سیاستی که علاوه بر نگاه فردا به خودگردانی و استقلالی دیدنی دست یافته که می تواند با تکیه بر بزرگان خود، بدون هیچ نگرانی از دشمنانش، راه آینده کشور خود را بخوبی ترسیم نماید.  
سیاست داخلی ایران در سی سال گذشته برای عبور از مقاطع سخت و گردنه های پرپیچ و خم نیازمند رویکردی منعطف و عملگرا بوده که انتخابات اخیر جمهوری اسلامی نشاندهنده عمق این راهبرد است که حکایت از آن دارد که مردم ایران هیچ وقت از انقلابی که  بپا کرده اند پشیمان نیستند و هنوزهم می توانند با امید خود به ترس و اضطراب از آینده فائق شوند .
هاشمی رفسنجانی یکی از بزرگان کم نظیر این سیاست راهبردی سی ساله در جمهوری اسلامی است که امروز نیز توانسته علاوه بر ایفای نقش بسیار تاثیرگزار در انتخابات و روی کار آمدن چهره ای اعتدال گرا نظیر آقای روحانی، در ادامه هم از حمایت دولت وی دست برندارد و با نقل بسیار مهم و فوری خاطره ای از امام خمینی(ره) درباره "شعار مرگ بر آمریکا" به روند مذاکرات دولت ایران و گروه 1+5 سرعت بیشتری برای کسب نتیجه لازم ببخشد.
آقای هاشمی رفسنجانی با نقل این خاطره و سرّ بزرگی که بر آن مترتب است در واقع به آمریکا اعلام کرد که وقت آن رسیده که از سه دهه تهدید بی نتیجه و بی حاصل علیه جمهوری اسلامی ایران دست بکشند چرا که ایران بخوبی در این سی سال نشان داده که تهدیدات وتحریم غربی ها هیچ تاثیری بر سیاست آنها ندارد و این فقط غربی ها هستند که از رقبای خود در رابطه با ایران عقب مانده اند.
مترجم: اخلاص عباسیان راد

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: