رییس فدراسیون شطرنج در پاسخ به این پرسش که بر اساس حرف های معاون ورزش قهرمانی نباید مشکلی پیش می آمد و باید وزارت ورزش و جوانان کمک میکرد، خاطر نشان کرد: بلی. اما خب از حق هم نباید گذشت، تاکنون هم کمک زیادی کردند. وقتی کشوری مثل برزیل که شاید از نظر جمعیت و سرانه شبیه ما است، بازی های المپیک یا جام جهانی برگزار میکند، وزارت ورزش و جوانان یا فدراسیون فوتبال آن کشور نمیگویند که اگر نمیتوانند حامی مالی کافی جذب کنند باید آن رشته یا ورزش آن کشور تعطیل شود. در حقیقت نهادهای بالاتر به کمک می آیند. البته گفتم که وزارت ورزش و جوانان نیز کمک کرد.
او در ادامه گفت: خب واقعیت ها و اجبارهای جامعه و معذورات را هم باید در نظر گرفت. وزارت ورزش و جوانان در دوره جدید سعی کرد که منابع مالی بیشتری را به ورزش وارد کند، اما همان طور که میبینید کافی نیست. ما در سال های اقتصاد مقاومتی هستیم و همه باید کمک کرده تا بتوانیم مشکلات را رفع کنیم.
پهلوان زاده در مورد تعلیق فدراسیون شطرنج ایران نیز ، خاطر نشان کرد: بحث تعلیق وجود نداشت. تعلیق به معنی لغو عضویت کشورهاست. چنین چیزی نبوده است و فقط در اولتیماتوم بودیم. خیلی از کشورهای دیگر هم در چند ماه گذشته دچار این مشکل بودند. فیده فقط ریتینگ استاندارد بازیکنان ما را از معرض دید خارج کرد که اکنون نیز با رایزنی های انجام شده حل شد و فهرست ریتینگ به شکل قبل بازگشت.
او به باقی ماندن تنها ۴۰۰ میلیون تومان بدهی به فیده اشاره کرد و گفت: یک رویداد بین المللی در سطح جهانی چندین و چند جنبه دارد که باید برای موفقیت در برگزاری انجام شود. امنیت، برگزاری، رفت و آمد، محل اقامت، غذا، داوری و ... که همه اینها در این مسابقات انجام شد. در بحث مالی نیز در مجموع برای این مسابقات به صورت تدریجی از سوی وزارت ورزش و جوانان دو میلیارد پرداخت شد و تقریبا ۹۰۰ میلیون تومان نیز از حامیان مالی جذب شد. تنها ۴۰۰ میلیون تومان باقی مانده است.
به گزارش ایسنا، شطرنج ایران به دلیل بدهی به فیده (از میزبانی رقابت های شطرنج قهرمانی زنان جهان) چند بار از سوی فدراسیون جهانی تعلیق و با رایزنی مسئولان فدراسیون و گرفتن مهلت رفع تعلیق شد. اکنون فیده مهلت چند روزه برای گرفتن حقش (۱۲۰ هزار دلار) به فدراسیون شطرنج ایران داده است تا این بدهی رفع شود.