سرور مکرم حضرت مولوی عبدالحمید ادامالله ظلهالعالی
با سلام و تحیات، در واکنش به سرخوردگی از برآورده نشدن انتظارات اهل سنت از دولت آقای دکتر روحانی، در مصاحبهتان با روزنامه شهروند (۲۲شهریور) فرمودهاید که «ممکن است در انتخابات آینده از اصولگرایان حمایت کنید.» جناب مولوی بزرگوار، دلسردی شما از غیبت زنان، اهل سنت و کردها در دولت جدید (علیرغم نقش ارزنده هر سه گروه در پیروزی جناب روحانی) قابل درک است. امیدوارم دولت دوازدهم موفق شود کف انتظارات هممیهنان اهل سنت را ظرف چهار سال آینده برآورده سازد تا امکان حمایت احتمالی آنان از اصولگرایان منتفی شود اما اگر این گونه نشد، پیشنهادتان جای تأمل بسیار دارد.
فیالواقع و با پوزش از محضرتان، راه حل پیشنهادیتان مصداق «از چاله به چاه» است. نیازی نیست توجه جنابعالی را به کارنامه منفی اصولگرایان در تحقق اهداف و آرمانهای دمکراتیک و آزادیخواهانه ظرف چهار دهه گذشته جلب نمایم. هشت سال عملکرد آنان در دوران جناب آقای دکتر احمدینژاد گواه روشنی است بر امتناع آنها از دموکراسی. قبول دارم در دوران آقای روحانی شاهد برداشته شدن گامهای بلندی در زمینهٔ رفع تبعیض در قبال زنان، اهل سنت و کردها نبودیم اما تصدیق میفرمایید که دست کم بدتر هم نشد. اما آیا جنابعالی میتوانید منکر شوید که در ۸سال حاکمیت اصولگرایان در دوران آقای احمدینژاد دموکراسی در ایران به قهقرا نرفت؟ کافی است نگاهی به نهادهایی که در انحصار اصولگرایان است بیندازیم تا متوجه میزان پایبندی آنان به آزادی و حقوق شهروندی بشویم.
جناب مولوی عبدالحمید آزاده، بیش از یکصد سال است که اجداد ما برای حاکمیت قانون، محدودیت قدرت حکومت به قانون، آزادی عقیده و اندیشه، آزادی مطبوعات و انتخابات آزاد مبارزه کردهاند. حضرت عالی چند بار این مفاهیم را که اساس و بنیان انقلاب اسلامی بودند را از زبان اصولگرایان شنیدهاید؟ و در عوض چند بار ضرورت مبارزه با آمریکا، محو اسراییل و صدور انقلاب را از آنها شنیدهاید؟ مطالبات زنان، اهل سنت، کردها و سایر اقلیتها در گرو تحقق دموکراسی و پیشرفت آن است. اگر جناب روحانی در مسیر پیشرفت دموکراسی تعلل میورزند، چاره کار جایگزین نمودن ایشان با اصولگرایان و در نتیجه بیرون آمدن از چاله و فروافتادن در چاه نیست بلکه وادار ساختن ایشان در رفتن به سمت دموکراسی است.»