ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۰۱۳۰
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۰

اجتهاد مسلم یادگار امام

یکی از فقهای شورای نگهبان اعلام کرده که آیت‌ا... سید حسن خمینی برای درجه اجتهاد و ورود به مجلس خبرگان رهبری مورد تایید هیچ یک از مراجع نبوده است.
 تدبیر24»در این راستا چند نکته وجود دارد که باید بدانها پرداخته شود تا موقعیت شورای نگهبان همچنان در نزد مردم محفوظ بماند. نکته نخست در ارتباط با آیت‌ا...‌ سیدحسن خمینی است که ایشان خود مدرس فقه و اصول خارج هستند. در حوزه و نزد علما شخصی که تدریس خارج را برعهده دارد مجتهد است و شهرت و عرف بر این است که چنین مدرسی به مرتبه اجتهاد رسیده است. آیت‌ا... سیدحسن خمینی چنین موقعیتی را داراست، بنابراین مجتهد است. نکته دوم این است که در مورد هیچ مجتهدی تمام مراجع مرقومه نمی‌دهند بلکه 2 یا 3 نفر از مجتهدین بنام و شناخته شده که تایید کردند، اجتهاد شخص مورد نظر تایید می‌شود. در مورد آیت‌ا... خمینی آیت‌ا... سیدعلی محقق داماد، آیت‌ا... محفوظی، آیت‌ا... زنجانی و آیت‌ا... جوادی آملی کتبا و شفاها وزن علمی و اجتهاد آیت‌ا.... سیدحسن خمینی را تایید کردند اما شورای نگهبان برخلاف معمول و مشهور بین فقها در طول تاریخ به این تاییدات توجه نشان نداد و باید در این مورد به سوال‌ها و ابهامات پاسخ گوید. از سوی دیگر درباره برخی از اعضای فعلی مجلس خبرگان، شورای نگهبان تاکید بر امتحان نداشت و عنوان کرده بود که اگر اجتهاد آنها از راه‌های دیگر هم احراز شود، کافی است. اینکه چرا در ارتباط با آیت‌ا... سید حسن خمینی تاکید بر امتحان وجود داشته، در حالی که از راه‌های دیگر نیز می‌توانستند ایشان را احراز صلاحیت کنند، جای تعجب است. البته در اخلاص و ایمان آیت‌ا... مومن بحثی نیست اما اینها مطالبی است که باید پاسخ داده شود. نکته دیگر در ارتباط با اینجانب و آقای هادوی است که به او اعلام کردند که قبول شده اما در شب پایانی اعلام شد که صلاحیت او احراز نشده که موجب خسارت‌های مادی و معنوی برای آقای هادوی شد. از طرف دیگر به اینجانب نیز گفتند که صلاحیت شما احراز نشده و اگر می‌خواهید اعتراض کنید. بنده به تهران مراجعت کردم و در پاسخ به اعتراض نسبت به روند معمول گفتند: شما در امتحان شرکت نکردید، در حالی که بنده طبق نامه شورای نگهبان که گفته بودند کسانی که قبلا در امتحان شرکت کرده‌اند، لزومی به امتحان مجدد ندارند، نباید در امتحان شرکت می‌کردم. بنده 18 سال قبل در دوره سوم امتحانات خبرگان در امتحان شرکت کردم و لزومی به امتحان مجدد نبود. از سوی دیگر شورای نگهبان از این موضوع اعلام بی‌اطلاعی کرد در حالی که آیت‌ا... مومن می‌دانستند که بنده در مدرسه فیضیه در امتحان شرکت کرده‌ام. این موضوع برای بنده نیز سوال شده که چرا شورای نگهبان چنین رفتار می‌کند. گرچه این سوالات در ذهن مردم و جامعه نیز وجود دارد و هنوز ملت پاسخ روشنی در این ارتباط دریافت نکرده است.



آیت الله محسن غرویان؛ استاد حوزه و دانشگاه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: