تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۹۰۴۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۱

فرصت‌ها و ظرفیت‌های نیویورک

دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، برای نخستین مرتبه در دومین دوره ریاست جمهوری خود و درمجموع برای پنجمین بار به منظور شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد راهی نیویورک شد.
تدبیر24»بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در سرمقاله امروز روزنامه «ایران» نوشت: شرکت در عالی‌ترین سطح در اجلاس‌ سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‌عنوان بزرگ‌ترین گردهمایی رهبران جهان و مهم‌ترین اجلاس بین‌المللی، از حدود دو دهه پیش بدین سو به‌طور ثابت در دستور کار سیاست خارجی کشورمان قرار گرفته است. با این حال، به دلیل شرایط خاص بین‌المللی، دیپلماسی فعال جهانی کشورمان، جایگاه و موقعیت برجسته رئیس‌جمهوری و وزیر امور خارجه دولت یازدهم و دوازدهم در سطح بین‌المللی و همچنین دستور کار متنوع منطقه‌ای و بین‌المللی، حضور رئیس‌جمهوری و هیأت عالیرتبه همراه ایشان در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در چهارسال گذشته، از تأثیرگذاری و اثربخشی چشمگیرتری نسبت به سنوات گذشته برخوردار بوده و حضور رئیس‌جمهوری همراه با سایر مقامات سیاسی و اقتصادی کشورمان
در این اجلاس همواره مورد توجه محافل سیاسی و رسانه‌ای بین‌المللی قرار گرفته و با حساسیت و علاقه‌مندی پیگیری شده است.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که بحران‌هایی چون درگیری‌ها در مناطق خاورمیانه، شرق دور (بخصوص شبه جزیره کره و دریای چین)، تروریسم و وضعیت غم‌انگیز و تأسف‌بارمسلمانان مظلوم در فلسطین اشغالی در عرصه تحولات بین‌الملل سایه افکنده است. بر این مجموعه می‌توان موضوعات مرتبط با کشورمان با ابعادی فرا - دوجانبه و بین‌المللی از جمله موضوع برجام را افزود که نیازمند تلاش مستمر و مضاعف همه طرف‌های علاقه‌مند به این توافق بین‌المللی، برای حفظ و حراست و پایداری آن است.

رئیس‌جمهوری کشورمان و هیأت همراه، با شرکت در اجلاس امسال مجمع عمومی با بهره‌گیری از زمینه‌ها و بسترهای موجود در این اجلاس برای ابلاغ و انتقال پیام اقتدار ملت ایران و دفاع تمام‌عیار از منافع ملی کشور استفاده خواهند کرد:

سخنرانی درمجمع عمومی سازمان ملل: بی‌تردید سخنرانی ریاست محترم جمهوری درمجمع عمومی سازمان ملل آن هم در نخستین روز اجلاس و در کنار سخنرانی تعدادی از رهبران بلندپایه کشورهای مهم دنیا، فرصت بسیار مغتنمی است تا با زبانی شیوا، متین و دیپلماتیک به ارائه دیدگاه‌ها و مواضع کشورمان در قبال مهم‌ترین مسائل و موضوعات روز دنیا از جمله وضعیت مسلمانان درمیانمار و فلسطین اشغالی و لزوم مبارزه هماهنگ جهانی با خشونت و ترور و البته ضرورت مقابله با اقدامات یکجانبه‌گرایانه و سلطه‌طلبانه دولت جدید امریکا پرداخته شود.

ملاقات‌ها و دیدارهای سطح بالای دوجانبه: علاوه برملاقات‌های ریاست محترم جمهوری کشورمان که با تنی چند از سران و رهبران کشورهای مهم و تأثیرگذار تنظیم شده، هیأت عالیرتبه همراه بخصوص شخص وزیر امورخارجه کشورمان نیز همچون سنوات گذشته دیپلماسی فعالی را به نمایش خواهند گذاشت و طیف وسیعی از تحرکات سیاسی و دیپلماتیک بخصوص ملاقات با مقامات عالیه ازجمله وزیران خارجه کشورهای مختلف را سامان خواهند بخشید. در واقع اجلاس‌ بین‌المللی ازجمله اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، فرصت بسیار مناسب و مغتنمی است تا به نوعی برنامه
و دستورکارسیاست خارجی کشور را دریک سال دیپلماتیک (ازسپتامبرامسال تا سپتامبر سال بعد) تمهید و تمشیت کند.

دیداربا ایرانیان مقیم: بهره‌گیری از ظرفیت‌های عالی و بالای ایرانیان خارج از کشور، همواره یکی از اهداف و برنامه‌های ثابت مقامات عالی کشورمان در اجلاس‌ بین‌المللی بخصوص در مقر سازمان ملل یعنی نیویورک بوده است. امسال نیز همچون سنوات گذشته دیدار و گفت‌و‌گوی صمیمی با ایرانیان فرهیخته و نخبه خارج از کشور، در برنامه سفر آقای رئیس‌جمهوری گنجانده شده است.

گفت‌و‌گو با محافل فکری و سیاسی: دیدار و گفت‌و‌گو با اندیشمندان، اندیشه‌ورزان واندیشه‌سازان در حوزه سیاست خارجی، از جمله برنامه‌ها و فرصت‌های مهم در این سفر محسوب می‌شود. این امر بخصوص با توجه به زاویه بسیار تند دستگاه حاکمه کنونی امریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران و واگرایی شدید در مواضع و سیاست‌های دو کشور و مواضع خصمانه و نسنجیده و بحران‌زای دولت امریکا در قبال کشورمان بخصوص در موضوع برجام و چالش‌های منطقه غرب آسیا، از اهمیت و ضرورت مضاعفی برخوردار شده است.

مصاحبه‌های اختصاصی و جمعی با رسانه‌ها: حضور رئیس محترم جمهور و سایرمسئولان دستگاه دیپلماسی کشورمان در نیویورک، فرصت ارزشمندی است تا با استفاده از رسانه‌های قدرتمند و تأثیرگذار بین‌المللی و جلب توجه افکارعمومی جهانی، به خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان از یک سو و انتقال بی‌واسطه پیام حقانیت و اقتدار ملت ایران به مردم دنیا بپردازد. با توجه به تسلط و تجربه وافر رئیس‌جمهوری و وزیرامورخارجه کشورمان درتعامل با رسانه‌های بین‌المللی، این بارنیزاز این فرصت به نحو احسن بهره‌برداری خواهد شد.  باید اذعان کرد دوران قهرو گوشه نشینی و سپردن میدان رزم دیپلماتیک به رقبا و دشمنان، سال‌هاست به پایان رسیده و به جای سیاست صندلی‌های خالی، دولت‌ها حتی دولت‌های بزرگ و قدرتمند با تمام توان از صندلی‌های مجامع بین‌المللی برای ایفای نقش خود درعرصه دیپلماسی چندجانبه و دوجانبه و فراتر از آن دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای استفاده می‌کنند. سازمان‌های بین‌المللی عرصه تلاقی دیپلماسی‌های مذکوراست و جمهوری اسلامی ایران ازهیچ تلاشی برای بهره‌برداری از این فرصت مهم، دریغ نمی‌کند.

دیدار با محافل و گروه‌های اسلامی: امسال دیدارو گفت‌و‌گو با گروه‌ها و محافل اسلامی علاوه برارزش و اهمیت معنوی و سیاسی، ازاهمیت بین‌المللی زیادی با توجه به ضرورت هم‌افزایی و تجمیع توان و ظرفیت جوامع اسلامی در دفاع از مسلمانان مظلوم روهینگیا و فلسطین و یمن برخوردار است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: