این نشست در شرایطی برگزار میشود که بحرانهایی چون درگیریها در مناطق خاورمیانه، شرق دور (بخصوص شبه جزیره کره و دریای چین)، تروریسم و وضعیت غمانگیز و تأسفبارمسلمانان مظلوم در فلسطین اشغالی در عرصه تحولات بینالملل سایه افکنده است. بر این مجموعه میتوان موضوعات مرتبط با کشورمان با ابعادی فرا - دوجانبه و بینالمللی از جمله موضوع برجام را افزود که نیازمند تلاش مستمر و مضاعف همه طرفهای علاقهمند به این توافق بینالمللی، برای حفظ و حراست و پایداری آن است.
رئیسجمهوری کشورمان و هیأت همراه، با شرکت در اجلاس امسال مجمع عمومی با بهرهگیری از زمینهها و بسترهای موجود در این اجلاس برای ابلاغ و انتقال پیام اقتدار ملت ایران و دفاع تمامعیار از منافع ملی کشور استفاده خواهند کرد:
سخنرانی درمجمع عمومی سازمان ملل: بیتردید سخنرانی ریاست محترم جمهوری درمجمع عمومی سازمان ملل آن هم در نخستین روز اجلاس و در کنار سخنرانی تعدادی از رهبران بلندپایه کشورهای مهم دنیا، فرصت بسیار مغتنمی است تا با زبانی شیوا، متین و دیپلماتیک به ارائه دیدگاهها و مواضع کشورمان در قبال مهمترین مسائل و موضوعات روز دنیا از جمله وضعیت مسلمانان درمیانمار و فلسطین اشغالی و لزوم مبارزه هماهنگ جهانی با خشونت و ترور و البته ضرورت مقابله با اقدامات یکجانبهگرایانه و سلطهطلبانه دولت جدید امریکا پرداخته شود.
ملاقاتها و دیدارهای سطح بالای دوجانبه:
علاوه برملاقاتهای ریاست محترم جمهوری کشورمان که با تنی چند از سران و
رهبران کشورهای مهم و تأثیرگذار تنظیم شده، هیأت عالیرتبه همراه بخصوص شخص
وزیر امورخارجه کشورمان نیز همچون سنوات گذشته دیپلماسی فعالی را به نمایش
خواهند گذاشت و طیف وسیعی از تحرکات سیاسی و دیپلماتیک بخصوص ملاقات با
مقامات عالیه ازجمله وزیران خارجه کشورهای مختلف را سامان خواهند بخشید. در
واقع اجلاس بینالمللی ازجمله اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، فرصت
بسیار مناسب و مغتنمی است تا به نوعی برنامه
و دستورکارسیاست خارجی کشور را دریک سال دیپلماتیک (ازسپتامبرامسال تا سپتامبر سال بعد) تمهید و تمشیت کند.
دیداربا ایرانیان مقیم: بهرهگیری از ظرفیتهای عالی و بالای ایرانیان خارج از کشور، همواره یکی از اهداف و برنامههای ثابت مقامات عالی کشورمان در اجلاس بینالمللی بخصوص در مقر سازمان ملل یعنی نیویورک بوده است. امسال نیز همچون سنوات گذشته دیدار و گفتوگوی صمیمی با ایرانیان فرهیخته و نخبه خارج از کشور، در برنامه سفر آقای رئیسجمهوری گنجانده شده است.
گفتوگو با محافل فکری و سیاسی: دیدار و گفتوگو با اندیشمندان، اندیشهورزان واندیشهسازان در حوزه سیاست خارجی، از جمله برنامهها و فرصتهای مهم در این سفر محسوب میشود. این امر بخصوص با توجه به زاویه بسیار تند دستگاه حاکمه کنونی امریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران و واگرایی شدید در مواضع و سیاستهای دو کشور و مواضع خصمانه و نسنجیده و بحرانزای دولت امریکا در قبال کشورمان بخصوص در موضوع برجام و چالشهای منطقه غرب آسیا، از اهمیت و ضرورت مضاعفی برخوردار شده است.
مصاحبههای اختصاصی و جمعی با رسانهها: حضور رئیس محترم جمهور و سایرمسئولان دستگاه دیپلماسی کشورمان در نیویورک، فرصت ارزشمندی است تا با استفاده از رسانههای قدرتمند و تأثیرگذار بینالمللی و جلب توجه افکارعمومی جهانی، به خنثیسازی توطئههای دشمنان از یک سو و انتقال بیواسطه پیام حقانیت و اقتدار ملت ایران به مردم دنیا بپردازد. با توجه به تسلط و تجربه وافر رئیسجمهوری و وزیرامورخارجه کشورمان درتعامل با رسانههای بینالمللی، این بارنیزاز این فرصت به نحو احسن بهرهبرداری خواهد شد. باید اذعان کرد دوران قهرو گوشه نشینی و سپردن میدان رزم دیپلماتیک به رقبا و دشمنان، سالهاست به پایان رسیده و به جای سیاست صندلیهای خالی، دولتها حتی دولتهای بزرگ و قدرتمند با تمام توان از صندلیهای مجامع بینالمللی برای ایفای نقش خود درعرصه دیپلماسی چندجانبه و دوجانبه و فراتر از آن دیپلماسی عمومی و رسانهای استفاده میکنند. سازمانهای بینالمللی عرصه تلاقی دیپلماسیهای مذکوراست و جمهوری اسلامی ایران ازهیچ تلاشی برای بهرهبرداری از این فرصت مهم، دریغ نمیکند.
دیدار با محافل و گروههای اسلامی: امسال دیدارو گفتوگو با گروهها و محافل اسلامی علاوه برارزش و اهمیت معنوی و سیاسی، ازاهمیت بینالمللی زیادی با توجه به ضرورت همافزایی و تجمیع توان و ظرفیت جوامع اسلامی در دفاع از مسلمانان مظلوم روهینگیا و فلسطین و یمن برخوردار است.