ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۰۵۶۹
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۰

موافقت بازیگران اصلی نفتی

یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر این که بازیگران اصلی بازارهای جهانی نفت با تمدید کاهش تولید موافقت خواهند کرد، گفت: نشانه‌ای نیست که بازیگران اصلی مخالف تمدید کاهش تولید باشند، اما احتمال این که میزان کاهش تولید افزایش یابد بسیار کم است.

تدبیر24»جواد نوفرستی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نشست روز آینده کشورهای عضو اوپک و غیراوپک، اظهار کرد: همه یا اکثر کشورهای عضو اوپک و غیراوپک به این جمع بندی رسیده‌اند که باید از برنامه کاهش تولید حمایت کنند، زیرا می‌دانند این تصمیم به نفع آنها است.

وی افزود: کشورهای بزرگ تولید کننده نفت مانند عربستان سعودی در سال‌های اخیر به دلیل کاهش قیمت نفت با کسری بودجه مواجه شدند به همین دلیل حتی کشورهایی که در سال‌های گذشته با کاهش تولید نفت موافق نبودند در حال حاضر جزو همراهان این تصمیم هستند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر این که بازیگران اصلی اوپک موافق تمدید تعهد کاهش تولید هستند، تصریح کرد: احتمال این که تعهد کاهش تولید تمدید شود بسیار قوی است، اما این انتظار نمی‌رود که میزان کاهش، افزایش پیدا کند.

نوفرستی با بیان این که اوضاع قیمت نفت در بازارهای جهانی مساعد نیست، اظهار کرد: اتفاقات اخیر از جمله توفان آمریکا در حالت عادی می‌توانست قیمت نفت را افزایش دهد، اما به دلیل عرضه زیاد نفت در بازار شاهد افزایش قیمت نبودیم به همین دلیل کشورهای تولید کننده نفت از هر برنامه‌ای برای افزایش قیمت نفت حمایت می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به حضور کشورهای لیبی و نیجریه در نشست روز آینده اوپک، گفت: حضور این دو کشور نشان می‌دهد که آنها هم متوجه خطر کاهش قیمت نفت شده‌اند و احتمالا برای حمایت از تصمیم اوپک در این نشست شرکت می‌کنند. تعیین سهمیه تولید برای این کشورها به اوضاع بازار کمک خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: