ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۰۶۸۱
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲

درخواست اعضای شورای امنیت

هفت عضو شورای امنیت سازمان ملل از جمله آمریکا و انگلیس از آنتونیو گوترش خواستند تا در روزهای آتی علنا درباره خشونت‌های میانمار که او از آن به عنوان "پاکسازی قومی" یاد کرده است، صحبت کند.
تدبیر24»سوئد، ایالات متحده آمریکا، انگلیس، فرانسه، مصر، سنگال و قزاقستان از رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه سپتامبر خواستند تا زمانی را به صحبت‌های آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد اختصاص دهد.

بیش از ۴۲۲ هزار مسلمان روهینجایی از ۲۵ اوت از میانمار به سمت بنگلادش گریختند؛ زمانی که حملات شبه‌نظامیان روهینجایی یک کمپین سرکوب گسترده را تحریک کرد.

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا چهارشنبه گفت، دونالد ترامپ از شورای امنیت می‌خواهد تا "اقدامی قاطع و فوری" برای خاتمه دادن به خشونت‌ها اتخاذ کند.

شورای امنیت از زمان آغاز بحران مسلمانان روهینجا در میانمار دو بار نشست غیر علنی داشته است و هفته گذشته یک بیانیه غیر رسمی برای محکوم کردن اوضاع میانمار صادر کرد و از مقام‌های میانمار خواست تا به خشونت‌ها پایان دهند.

دیپلمات‌ها می‌گویند، اگر اوضاع بهتر نشود شورای امنیت می‌تواند یک بیانیه رسمی صادر کند اما احتمال مخالفت چین و روسیه با اقدام قاطع‌تر علیه میانمار وجود دارد و ممکن است آنها قطعنامه‌ ضد میانمار را وتو کنند.

یک قطعنامه شورای امنیت به ۹ رای موافق و عدم وجود وتو از جانب روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه نیاز دارد. میانمار اوایل همین ماه گفت که با کشورهای دارای حق وتو شامل چین و روسیه در حال مذاکره است تا اطمینان حاصل کند میانمار گرفتار اقدام شورای امنیت نمی‌شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: