ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۱۰۵
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۵
محمد تقی فاضل میبدی استاد دانشگاه مفید قم

مذاكرات خردمندانه

در حال حاضر بايد در داخل سياست اعتدال را به گونه‌اي تقويت كرد كه اقتصاد تورم‌زاي ايران از اين حالت خارج شود. روشن است كه حل مسائل اقتصادي در گرو حل مسائل سياست خارجي است و ترميم . . .

تدبیر24 : مذاكرات خردمندانه و پيروزمندانه ژنو، باعث خرسندي و مباهات ملت ايران شد و هر ايراني را در اين گام نخست پيروزي شادمان نمود. اين مذاكرات نشان از آن داشت كه هر جا تعقل و نگاه كلان به مسائل سياسي و منافع ملي وجود داشته باشد، مي‌تواند گفت‌وگوهاي ظريف را به شكل سازنده به جلو برد. رويكرد اعتدالي دولت يازدهم تا به حال چنين تاثيري را در سياست خارجي داشته است.

هرچند در اين مدت برخي سياست‌هاي افراطي و طرفداران سياست‌های افراطي، چه در داخل كشور و چه در خارج، در مسير به نتيجه رسيدن اين مذاكرات سنگ‌اندازي‌هايي انجام دادند اما با تدبير وزير محترم خارجه و هيات همراه و با حفظ حقوق حقه ملت ايران، دولت‌های غربي پذيرفتند كه ايران به دنبال سلاح هسته‌اي نيست و هدفي جز ايجاد صلح و آرامش در منطقه ندارد و غني‌سازي اورانيوم، حق مسلم ملت ايران است. ممكن است كساني كه منافع‌شان در اين توافق آسيب ديده است، به تبليغات سوء و تخريبي روي بياورند و اين توافق در برخي رسانه‌ها در نگاه مردم تلخ و منفي جلوه داده شود اما رسانه‌هايي كه در راستاي منافع ملي حركت مي‌كنند بايد تبليغات سوء اين رسانه‌ها را خنثي كنند و البته دولتمردان نيز بايد براي گزارش صحيح آنچه در جريان مذاكرات رخ داده، در عرصه رسانه‌اي حضور فعال داشته باشند تا سياست‌هاي دولت که خواسته ملت ايران است در اين راستا حمايت شود. ملت ايران در چند سال گذشته به خاطر سياست و ادبيات خاص به كار گرفته در روابط بين‌المللي، فشار زيادي را تحمل كرده است و سياست‌هاي نادرست در عرصه خارجي، اقتصاد كشور و مسائل اجتماعي را به مرحله حساسی كشانده است.

 البته بعضي كشورهاي خارجي كه منافع خود را در شرايط قيلي مي‌ديدند، به اين موارد دامن زدند بنابراین در حال حاضر بايد در داخل سياست اعتدال را به گونه‌اي تقويت كرد كه اقتصاد تورم‌زاي ايران از اين حالت خارج شود. روشن است كه حل مسائل اقتصادي در گرو حل مسائل سياست خارجي است و ترميم مسائل فرهنگي و اجتماعي نیز در گرو حل مسائل سياسي و اقتصادي به شمار مي‌رود. متاسفانه در چند روز اخير كه هيات ايراني به سختي مشغول مذاكره بودند، در داخل كشور عده‌اي به دنبال آن بودند تا با طرح برخي مسائل، به اختلافات دامن زنند و به جاي آنكه دولت را حمايت كنند، به آن تهمت مي‌زدند.

در کل اين رفتارها نشان مي‌دهد اين افراد به دنبال انتقادات غیرضرور و نابهنگام خود هستند و ممكن است اين سياست رادیکالی، نه‌تنها در ايران كه در منطقه نيز بر طبل اختلافات بكوبد و در آينده نيز سياست سازنده خارجي ما را با مشكل روبرو كند. دولتمردان و اصحاب رسانه نیز بايد به گونه‌اي عمل کرده و با مردم رابطه برقرار كنند كه همواره حمايت ملت را با خود داشته باشند و به گونه‌اي عمل نمایند تا نگاه مثبتي كه در حال حاضر ميان نخبگان و حوزويان و دانشگاهيان ايجاد شده و بين آحاد مردم درباره سياست خارجي وجود دارد، به يأس تبديل نشود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: