ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۱۵۲۶
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۹

رفتارهای ضابطین باید قانونمند باشد

یک وکیل دادگستری گفت: وقتی رئیس‌جمهور از منشور حقوق شهروندی رونمایی می‌کند یعنی حقوق شهروندی برای نظام دارای اهمیت است.

تدبیر24»محمدحسن استکی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که «در نگاهی کلی نیروهای مسلح ضابطین قضایی هستند»، اظهار داشت: نیروی انتظامی، ارتش و سپاه از جمله ضابطین قضایی هستند. یک قانون خاص هم درباره نیروی بسیج داریم، در آن قانون تصریح شده نیروهای بسیج با گذراندن دوره‌های قضایی ضابط قضایی خواهند شد.

وی درباره وظایف ضابطین در قبال متهم گفت: قبل از رونمایی از منشور حقوق شهروندی، قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی در سال 1382 تصویب شد. در این قانون وظایف ضابط در قبال متهم تصریح شده است. برای مثال گفته شده که متهم حتما باید با دستور مقام قضایی دستگیر شود، مگر در جرائم مشهود. جرائم مشهود هم در قانون آیین دادرسی کیفری چنین تعریف شده که اگر جرم در ملاءعام باشد، ضابط مشخص شده موظف است برای جلوگیری از فرار متهم و جلوگیری از امحای آثار جرم اقدام لازم را انجام دهد.

وی افزود: در قانون مذکور تاکید شده اگر شخصی دستگیر شده، بلافاصله باید تفهیم اتهام شود. باید حقوق متهم مانند حق داشتن وکیل به او تفهیم شود. به غیر از آن‌چه مقام قضایی دستور داده حق ندارند کاری انجام دهند. تمام رفتارهای ضابطین باید قانونمند باشد.

این وکیل دادگستری درباره پایمال شدن احتمالی حقوق متهم توسط ضابط و چگونگی احقاق حق در این باره گفت: افراد باید به دادگاه نظامی مراجعه و در آن جا شکایت کنند. این موضوع در قانون مجازات اسلامی هم تاکید شده که اگر فردی بر خلاف دستور قضایی عملی را انجام دهد مجازاتی را همچون انفصال از خدمت یا حبس متحمل خواهد شد. این شکایت در تمامی دادسراها می‌تواند انجام شود اما مرجع خاص که به تخلفات حین انجام ماموریت نیروهای مسلح رسیدگی می‌کند، دادگاه نظامی است.

وی با بیان این‌که «در چند مورد شاهد تخلفات در این زمینه بوده‌ام»، گفت: وقتی رئیس‌جمهور از منشور حقوق شهروندی رونمایی می کند یعنی حقوق شهروندی برای نظام دارای اهمیت است؛ متاسفانه نظارت در عمل را آنگونه که باید باشد شاهد نیستیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: