ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۹۱۵۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۲
رییس جمهوری در دیدار رییس ستاد ارتش ترکیه مطرح کرد:

ایران و ترکیه لنگر ثبات در منطقه هستند

رییس‌ جمهوری، ایران و ترکیه را لنگر ثبات در منطقه دانست و با تاکید بر اینکه مبارزه با تروریسم و حفظ مرزهای جغرافیایی مهم‌ترین اهداف برای همکاری مشترک در جهت تحکیم ثبات و امنیت منطقه است، از گسترش و تقویت همکاریهای دفاعی تهران – آنکارا استقبال کرد.
تدبیر24»حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر دوشنبه در دیدار ژنرال «خلوصی آکار» رییس ستاد ارتش ترکیه، با اشاره به روابط رو به گسترش ایران با ترکیه به عنوان کشوری دوست و برادر در منطقه، گفت:‌ امروز مناسبات سیاسی، اقتصادی و بین‌المللی دو کشور در سطح خوبی قرار دارد و باید تلاش کنیم تا همکاری‌های نظامی و دفاعی فی‌مابین نیز همتراز با آن توسعه یافته و تقویت شود.

رییس جمهور با بیان اینکه ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مسلمان و ریشه دار در منطقه، با تهدیدات مشترک منطقه‌ای از جمله تروریسم، ناامنی و بی‌ثباتی روبرو هستند، گفت: باید برای رفع این تهدیدات و در راستای منافع مشترک، روابط و همکاری‌های همه جانبه تهران -آنکارا گسترش یابد.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه اراده دو دولت ایران و ترکیه بر تقویت مناسبات و همکاری‌های نیروهای مسلح دو کشور است، گفت: نیروهای مسلح ایران و ترکیه می‌توانند با توسعه همکاری‌ها و انتقال تجربیات، در بخش‌های مختلف،روابط سازنده‌ای را در راستای رفع تهدیدات منطقه‌ای سامان دهند.

رییس جمهور مبارزه با تروریسم و حفظ مرزهای جغرافیایی در منطقه را از مهم‌ترین اهداف دو کشور در توسعه همکاری‌ها و روابط دانست و گفت: ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مهم و لنگر ثبات در منطقه‌، هرگاه در کنار هم باشند، تأثیرگذاری و نقش آفرینی بهتری در راستای حل و فصل مسایل منطقه‌ای خواهند داشت.

دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت تلاش در راستای تقویت دولت‌های مرکزی در عراق و سوریه، برای یکپارچگی سرزمینی، مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در منطقه و عدم هرگونه تغییر در مرزهای جغرافیایی، افزود: هر گونه بر هم خوردن ثبات در  مرزهای جغرافیایی به گسترش ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه خواهد انجامید.

ژنرال «خلوصی آکار» رییس ستاد ارتش ترکیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رییس جمهور کشورمان، گفت: ایران و ترکیه به عنوان دو قدرت مهم در منطقه می‌توانند با توسعه همکاری‌ها و روابط،  نقش مؤثری در ایجاد ثبات و آرامش در منطقه ایفا کنند.

رییس ستاد ارتش ترکیه گروه‌های تروریستی را مانع بزرگی در مسیر ایجاد ثبات و آرامش منطقه دانست و اظهار داشت: ترکیه نسبت به تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه از جمله سوریه و عراق احترام قائل است و آمادگی دارد تا در راستای مبارزه با تروریسم و بی‌ثباتی همکاری‌های خود را با کشورهای دوست بویژه ایران گسترش دهد.

خلوصی آکار با اشاره به ضرورت توسعه مناسبات و همکاری‌های ایران و ترکیه، خواستار گسترش روابط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با ارتش ترکیه در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با قاچاق انسان، قاچاق مواد مخدر و تأمین امنیت در منطقه شد.

رئیس ستاد ارتش ترکیه  شامگاه یک‌شنبه( ۹ مهر) و به دنبال سفر اخیر هیأت عالی‌رتبه نظامی ایران به مسئولیت سردار سرلشکر محمدحسین باقری وارد تهران شد و امروز (دوشنبه) در دیدارهای جداگانه با رییس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان و دبیر شورای عالی امنیت ملی پیرامون آخرین تحولات منطقه و موضوعات فی مابین بحث و تبادل نظر کرد.

قرار است چهارشنبه هفته جاری (12مهر) رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه وارد ایران شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: