ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۹۱۹۵۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۵

تنفر جامعه از آقازاده‌ها و خانم‌زاده‌ها

- ابراهیم فیاض در خبرآنلاین نوشت؛
تدبیر24»اوج گرفتن زندگی اشرافی، علت باورپذیری قوی جامعه درباره شایعات مربوط به آقازاده‌ها و خانم زاده‌ها است. یعنی مردم اشرافیت را در زندگی شخصیت‎های سیاسی مطرح می بینند و شایعات مربوط به فرزندان آنها را باور می کنند. 

در این یادداشت آمده است؛ وقتی فاصله طبقاتی در جامعه زیاد می شود، متاسفانه خود آقایان نیز به این مسئله دامن می زنند و حتی این موضوع درباره نوه ها و نتیجه هایشان هم به شکل وحشتناکی ادامه می یابد. برای همین است که برخی از آقازاده‎ها نسب خود را مخفی می کنند، چون می بینند جامعه از آنها متنفر است. البته اغلب آنها از رانت نسب خانوادگی شان استفاده کرده و می‎کنند و جایی نمانده که از این رانت استفاده نکرده باشند! اما چون مردم از آنها تنفر دارند و معتقدند که "مفت خورند" و با "پارتی‌بازی" رشد می کنند، می خواهند این نسب را مخفی کنند!

شاید گفته شود این تصورات اشتباهی است که مردم از فرزندان شخصیت های مشهور سیاسی دارند. کما اینکه همین مسائل درباره شاه نیز مطرح می شد و بسیاری از آن بافته ذهن مردم بود؛ مثلا می گفتند دستشویی آنها از طلاست اما بعد از انقلاب رفتند دیدند چنین نبود!

اما متأسفانه یک قشر اشرافی در میان رجال سیاسی آن بالا درست شده و اصولگرا و اصلاح طلب هم ندارد، همین طور هم جلو می روند. پیش بینی من این است که در مقابل این مسئله شاهد ظهور و بروز عدالت خواهان در انتخابات مجلس یازدهم سال 98 خواهیم بود. قشر متوسط تحصلکرده خیلی زیاد شده‌اند و هیچ راهی به حکومت ندارند.

هرچقدر طبقه متوسط تحصیلکرده قوی تر شود، آن نگاه منفی به موضوعات مربوط به آقازادگی و خانم زادگی بیشتر می شود. برای همین خبرهای خوشگذرانی قشرهای بالا مطرح می شود و به طور گسترده در جامعه بازتاب پیدا می کند. در مجموع مباحث مربوط به آقازادگی در جامعه، پاشنه آشیل شخصیت های سیاسی مطرح است و این روند تقویت خواهد شد. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: