ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۲۳۱۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۰

حافظ منتقد و مصلح اجتماعی بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جان‌مایه شعر حافظ معرفت وجودی است و ادبیات را طلایه‌دار تحول وجودی می‌داند.
تدبیر24»سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه در مراسم یادروز حافظ با بیان این مطلب، افزود: زبان فارسی زبان فرهنگی جهان اسلام است.

وی ادامه داد: حافظ شیراز طلایه‌دار این فرهنگ است و بسیاری دیوان او را حفظ کردند و شب تیره یلدا را با آن به سپیده نشاندند.

عضو کابینه دوازدهم اظهار کرد: این که حافظ چگونه ماندگار شد، پرسشی است که در پاسخش باید گفت شاعران با قدرت اسطوره‌سازی ماندگار می شوند، فردوسی با پهلوانان پلی بین طبیعت و جهان اسطوره کشید و حافظ با مسجد و خرابات چنین کیمیاگری می‌کند و راه طولانی زمین تا آسمان را طی می‌کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صالحی ادامه داد: حافظ گرچه دانشمند است اما با گزاره‌های ذهنی کار ندارد بلکه به جان می‌زند و جان‌مایه شعر حافظ معرفت وجودی است و ادبیات را طلایه‌دار تحول وجودی می‌داند.

وی تصریح کرد: شعر، هستی جدید تولید می کند و حافظ هستی‌ساز ما بوده و هست و با جان کار می‌کند نه با ذهن.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: حافظ معلم زندگی است و در زندگی ما جادارد و درس‌نامه زندگی ما را تعلیم داده و او زیست انسانی را با ویژگی خاص به ما تعلیم داد؛ وارستگی از دروغ و ریا، زیست نکته گویی و نکته‌سنجی زندگی رندانه.

صالحی افزود: حافظ گرچه در شادمانگی ریشه در اندیشه خیامی دارد اما دلنگرانی خیامی ندارد بلکه زیست شادمانه را به ما یاد داد. حافظ یک منتقد و مصلح اجتماعی بود و در زمانه خویش یک روشنفکر بوده و امروز هم مانده است. روشنفکر یک زمان نبود بلکه روشنفکر زمانه‌های غیر تقویمی است. نقدهای حافظ جذاب است. او یک سخندان و سخنور بی‌بدیل است وآنچنان است که فوق کلام مخلوق و دون کلام خالق است.

صالحی افزود: کل جهان گنجینه واژگان او است و تمام هستی ماده کلام حافظ است. از شعر به موسیقی و از آن به شعر می رسد، عمق اندیشگی و قدرت تحلیلگری دیگر ویژگی حافظ است.

وی دین‌داری را دیگر ویژگی حافظ دانست و گفت: حافظ از دین‌داری بهره فراوان داشت و  به دلیل انس او با قرآن، ساختار بیانی حافظ با ساختار بیانی قرآن مناسبت دارد و در حوزه محتوایی نیز حافظ دارای جایگاه و توانمندترین حافظ مفسر قرآن است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: