ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۲۶۵۰
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۴

کدام کشورهای جهان رکورددار تورم هستند؟

نرخ تورم یکی از شاخص‌های سنجش توان رقابت پذیری کشورهاست که هر سال از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر می‌شود.
تدبیر24»در اقتصادهای غربی بزرگ تورم نسبتا اندک است و بانک‌های مرکزی قادر بوده‌اند رشد قیمت‌ها را کنترل کنند، اما این مسئله در همه نقاط جهان دیده نمی‌شود و کنترل رشد قیمت‌های همه کالاها برای اقتصادهای نه چندان توسعه یافته اغلب دشوار است.

مجمع جهانی اقتصاد هر سال گزارش رقابت‌پذیری جهانی را درباره وضعیت اقتصادهای جهان منتشر می‌کند و به بررسی آمار در بخش‌هایی مانند عملکرد بانک‌ها و پیشرفتگی شرکت‌ها می‌پردازد. سپس از این آمار برای فراهم کردن تصویری از اقتصاد هر کشور جهان استفاده می‌کند.

در  بررسی آمار تورم، کشورهای جمهوری سابق شوروی و کشورهای جنوب صحرای آفریقا امسال بالاترین نرخ تورم را داشته‌اند. با این‌همه کشور آمریکای جنوبی ونزوئلا که در پی سقوط قیمت‌های نفت در سال‌های اخیر با فروپاشی اقتصاد خود روبه‌رو شده، بالاترین نرخ تورم را در میان کشورهای مورد بررسی مجمع جهانی اقتصاد داشته است. نرخ تورم ونزوئلا بیش از ۲۵۰ درصد یا بیش از ۱۰ برابر هر کشور دیگری است.

پایگاه خبری "بیزینس اینسایدر" در فهرستی به بررسی کشورهایی پرداخته که نرخ تورم آنها در سال گذشته بالاتر از ۱۰ درصد بوده است.

این کشورها عبارتند از:

۱_ ونزوئلا: ۲۵۴.۹ درصد

۲_ جمهوری دموکراتیک کنگو: ۲۲.۴ درصد

۳_ مالاوی: ۲۱.۷ درصد

۴_ موزامبیک: ۱۹.۲ درصد

۵_ زامبیا: ۱۷.۹ درصد

۶_ غنا: ۱۷.۵ درصد

۷_ نیجریه: ۱۵.۷ درصد

۸_ قزاقستان: ۱۴.۶ درصد

۹_ اوکراین: ۱۳.۹ درصد

۱۰_ هائیتی: ۱۳.۴ درصد

۱۱_ جمهوری آذربایجان: ۱۲.۴ درصد

۱۲_ سیرالئون: ۱۱.۳ درصد

۱۳_ آرژانتین: ۱۰.۶ درصد

۱۴_ مصر: ۱۰.۲ درصد
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: