ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۲۸۷
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۴

ادعای رویترز: نامه 3 صفحه ای صالحی به رهبری

صالحی با آینده سیاسی خود و امنیت شخصی اش خطر کرد اما صالحی گفت که این نامه در تاریخ ثبت خواهد شد . . .

تدبیر24 : خبرگزاری رویترز در گزارشی مفصل به نقل از منابع آگاه مدعی شد: علی اکبر صالحی در مقام وزیر خارجه وقت ایران با نگارش نامه ای 3 صفحه ای به رهبری برای دریافت مجوز تماس با آمریکا اقدام کرد.

به گزارش عصر ایران رهبری نیز ضمن ابراز شک و تردید و عدم خوشبینی به این روند، مخالفتی با این پیشنهاد نمی کنند. براساس همین مجوز، تماس ها و دیدارهای محرمانه ای میان مقاماتی از آمریکا و ایران آغاز می شود. این دیدارها و تماس ها در نهایت منجر به توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 در ژنو می شود.
 
رویترز مدعی شد: علی اکبر صالحی به هنگام فعالیت به عنوان وزیر خارجه در دولت دوم رئیس جمهور احمدی نژاد نامه سه صفحه ای را با دستخط خود خطاب به آیت الله خامنه ای نوشت و خواستار کسب اجازه انجام مذاکرات گسترده با آمریکا شد.

تعدادی از منابع آگاه گفته اند رهبر ارشد ایران در پاسخ به نامه صالحی، با وجود شک و تردید نسبت به امکان موفقیت این مسیر، پاسخی را به صالحی و دولت ارسال کرد. در جواب آمده بود که وی خوشبین نیست اما با حرکت آنها در مسیر این طرح، مخالفت نخواهد کرد.

یک منبع آگاه که صالحی را می شناسد و نامه او خطاب به رهبری را دیده است می گوید: صالحی با آینده سیاسی خود و امنیت شخصی اش خطر کرد اما صالحی گفت که این نامه در تاریخ ثبت خواهد شد

صالحی در اسفند ماه گذشته گفته بود: از امروز شاهد رفع تدریجی تحریم های اعمال شده بر ایران خواهیم بود.

پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران در انتخابات بهار گذشته، صالحی از وزارت خارجه به سازمان انرژی اتمی ایران منتقل شد.

نامه صالحی به رهبری و پاسخ به آن، زمینه ساز سلسله نشست ها و مذاکراتی غیرعلنی میان ایران و آمریکا شد که 5 جلسه آنها در سال جاری میلادی اتفاق افتاد. 4 جلسه از این مذاکرات محرمانه بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد 92 برگزار شد.

در بخش دیگری از گزارش رویترز آمده است: جان کری وزیر خارجه آمریکا در تاریخ 25 اکتبر گذشته تلفی با همتای ایرانی اش محمد جواد ظریف گفتگو کرد. دومین تماس تلفنی میان این دو وزیر خارجه در 2 نوامبر گذشته بود. وزارت خارجه آمریکا درباره محتوای این مذاکرات چیزی بیان نکرده است.

 
ظریف قبل از سفر به ژنو، به همراه روحانی نشست مشترک و سرنوشت سازی را با رهبری برگزار کرد. ظریف و روحانی گفتند که هر توافقی که در ژنو به دست آید حتما باید موافقت رهبری را به همراه داشته باشد.

در این نشست، رهبری ضمن تاکید بر اهمیت احترام به حق ایران در غنی سازی اورانیوم، اعلام کردند: تا زمانی که تیم مذاکره کننده ایران این خط قرمز را رعایت کند او از تیم مذاکره کننده هسته ای ایران پشتیبانی می کند.

پس از آن روحانی و ظریف نشستی 3 ساعته را با حضور نیروهای ارشد نزدیک و همفکر خود برگزار و شیوه های مختلف نگارش متن توافقنامه با 1+5 را بررسی کردند.

با وجود حمایت های رهبری از تیم مذاکره کننده هسته ای ایران اما بخشی در ایران معتقدند که هیچ توافقی با امریکا نباید امضا شود. آنها به شدت تحولات را زیرنظر دارند و به دنبال یافتن نقطه ضعف یا شکستی هستند تا آن را به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران نسبت بدهند و به این وسیله اعضای این تیم را به خیانتکاری متهم کنند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: