ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۹۳۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۰
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد

کمبود آهن، کلسیم و روی در گروه‌های مختلف سنی/سند ملی تغذیه ایرانیان تدوین شد

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اعلام تدوین سند ملی تغذیه و امنیت غذایی ایرانیان گفت: طبق بررسی وزارت بهداشت در سال ۹۱، کمبود ریز مغذی‌هایی مانند آهن، کلسیم، روی و ویتامین D در تمام گروه‌های سنی کشور شایع است.
زهرا عبداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، از تدوین سند ملی تغذیه و امنیت غذایی خبر داد و گفت: هدف از تدوین این سند ارائه راه‌حل و راهکارهایی برای بهبود تغذیه و سلامت مردم کشورمان است.

وی ادامه داد: در این سند وظایف هر یک از بخش‌های درگیر با غذا و تغذیه مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت و سازمان ملی استاندارد تعیین شده و امیدواریم این سند در شورای عالی سلامت تصویب و به تمام وزارتخانه‌ها ابلاغ شود تا در نهایت بتوانیم سلامت تغذیه و امنیت غذایی مردم را تأمین کنیم.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت امنیت غذایی را دسترسی همه مردم به مواد غذایی مورد نیاز در همه اوقات دانست و گفت: این امر به تنهایی به امنیت غذایی منجر نمی‌شود و مردم باید آگاهی‌های لازم در زمینه انتخاب نوع مواد غذایی و نحوه استفاده از آن را آموزش ببینند.

عبداللهی گفت: مردم باید غذایی بخورند که این غذا مستقیم وارد سلول شده و سیری سلولی ایجاد کند و فقط در این صورت می‌توان گفت که امنیت غذایی برقرار کرده‌ایم.

گسترش اضافه وزن و چاقی در کشور

وی در مورد شاخص‌ترین مشکلات تغذیه کشور گفت: ما اکنون با مشکل اضافه‌وزن و چاقی به دلیل بیش‌خواری و تغییرات الگوی مصرف غذایی مانند مصرف بی‌رویه‌های فست‌فودها مواجهیم.

به گفته رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان و بیماری‌های مفصلی استخوانی از تبعات اضافه‌وزن و چاقی است.

وی کمبود ریز‌مغذی‌ها را یکی از مشکلات شایع در کشور برشمرد و افزود: کمبود آهن، کلسیم، روی و ویتامین D در گروه‌های مختلف سنی کشور شایع است و امیدواریم با پیشگیری از مشکلات ناشی از کم‌خوری و پرخوری این مسئله را کنترل کنیم.

کاهش 14 درصدی مصرف شیر در کشور

وی با تأکید بر اینکه شیر و لبنیات منبع خوبی برای تأمین کلسیم و ویتامین D محسوب می‌شود افزود: این ماده غذایی برای رشد کودکان و پیشگیری از پوکی استخوان در میانسالان بسیار اهمیت دارد اما بررسی‌های سال 91 نشان می‌دهد که با افزایش قیمت محصولات لبنی به ویژه شیر و کاهش قدرت خرید اقشار آسیب‌پذیر مصرف شیر در کشور 14 درصد کاهش یافته است.

پیشگیری از 30 درصد سرطانها و بیماری‌های قلبی با تغذیه صحیح

این متخصص تغذیه بر این نکته تأکید کرد که با تغذیه صحیح می‌توان 30 درصد از میزان سرطان‌ها و 50 درصد از بار بیماری‌های قلبی و عروقی را پیشگیری کرد و الگوی غلط غذایی مانند مصرف زیاد مواد قندی، چربی و مصرف زیاد نمک زمینه‌ساز تمام بیماری‌ها است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: