ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۳۲۳۶
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۷
وزیر پیشنهادی علوم:

متکی کردن دانشگاه‌ها به درآمدهای اختصاصی از برنامه‌های اصلی وزارت علوم است

رئیس دانشگاه بوعلی و گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه از مسائل و مشکلات مالی دانشگاه‌ها از نزدیک آشنایی دارد، گفت: مشکل اصلی این مشکلات به منابع مالی دولت بر می‌گردد. در حال حاضر نیز دانشگاه‌ها هنوز درآمد اختصاصی حاصل از فعالیت‌های علمی و پژوهشی قابل توجهی ندارند؛ بنابراین یکی از برنامه‌های اصلی در وزارت علوم متکی کردن دانشگاه‌ها به درآمدهای اختصاصی است.

تدبیر24»دکتر منصور غلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مسائل و مشکلات شکل گرفته در دانشگاه‌ها را جمع‌آوری و در رفع‌شان تلاش خواهم کرد، تصریح کرد: محور اصلی برنامه‌ها؛ اهداف، مأموریت‌ها و برنامه‌های اسناد بالادستی در حوزه آموزش عالی خواهد بود که به نظر می‌رسد توفیقات اجرایی در آنها کمتر بوده است.

وی یادآور شد: بین‌المللی شدن دانشگاه‌ها، توسعه علمی با حفظ جایگاه علمی کشور در منطقه و جهان و تلاش برای به دست آوردن مرجعیت علمی در بخش‌هایی که توانمندی علمی داریم از جمله برنامه‌های اجرای ما خواهد بود.

غلامی خاطرنشان کرد: هدایت پژوهش‌های کشور به سمت حل مشکلات اجرایی، صنعتی و اجتماعی کشور علاوه بر توسعه در زیرساخت‌های علوم بنیادی و فناوری‌های جدید در دستور کار خواهد بود.

وی به توانمندسازی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی برای خوداشتغالی و کارآفرینی تأکید کرد و گفت: مباحث فرهنگی برای اعتلای جایگاه اساتید، شادابی و نشاط علمی و سیاسی دانشجویان، تعمیق باورهای دینی و توسعه همبستگی ملی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشگاه بوعلی همدان ادامه داد: گسترش باورها و نگاه‌های ایرانی- اسلامی در زمینه‌های مختلف تربیتی، شخصیتی و تلاش برای تقویت خودباوری جوانان و دانشجویان و محققان جوان در راستای جهاد علمی در کشور مدنظر قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید بر اینکه مسائل رفاهی دانشجویان و مسائل معیشتی کارکنان در تقویت بنیه مالی دانشگاه‌ها باید دیده شود، درباره برنامه خود برای فعال کردن شورای عتف نیز به ایسنا گفت: باید در مدل فعالیت شورای عتف و میزان مسئولیتی که وزارت علوم در این شورا دارد، تجدیدنظر شود و در وهله بعد هم کار مشترکی با نهادهایی که در شورای عتف عضو هستند، انجام بگیرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: