ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۳۴۶۷
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۲

لابی قدرتمند تشکل‌های کارگری

یک کارشناس بازار کار معتقد است تا زمانی که شرایط اقتصاد کشور و وضعیت بنگاه‌ها بهبود پیدا نکند، تغییری در افزایش حداقل مزد کارگران ایجاد نخواهد شد. او تاکید دارد که جلسات دستمزد شورای عالی کار به لابی قوی نمایندگان کارگری نیاز دارد.

تدبیر24»علی اکبر لبافی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: زمانی می‌توان به افزایش مزد کارگران خوشبین بود که شرایط اقتصاد کشور بهبود یابد و بنگاه‌های اقتصادی از رکود خارج شوند.

وی تاکید کرد: اگر امکان حضور در بازارهای داخلی و خارجی و توانمندی مردم برای خرید کالای داخلی حاصل نشود، صد جلسه دستمزد هم که برگزار کنیم تغییری در افزایش حداقل دستمزد کارگران به وجود نخواهد آمد.

این کارشناس اقتصادی افزود: بیشتر بنگاه‌ها در شرایطی قرار دارند که اگر خارج از تعادل افزایش مزد بدهند ممکن است با ریزش نیروی انسانی مواجه شوند لذا تبعات آن بیشتر از افزایش مزد است البته در همه مشاغل اینطور نیست، اگر مشاغل خدماتی، صنعتی، تولیدی و کشاورزی را تفکیک کنیم، متفاوت است مثلا در بخش خدمات افزایش مزد می‌تواند اتفاق بیفتد ولی تولید، ظرفیت افزایش مزد بیشتر را ندارد.

لبافی در ادامه بر ضرورت لابی قوی نمایندگان کارگری در شورای عالی کار تاکید کرد و گفت: در جلسات دستمزد شورای عالی کار نیازمند لابی قوی از سوی نمایندگان کارگری هستیم و باید ابتکار عمل جلسات را به دست بگیرند تا چانه‌زنی‌ها در مسیر درستی قرار گیرد.

کارشناس بازار کار درعین حال یاد آور شد: در حال حاضر روند شکل‌گیری تشکل‌های کارگری در کشور عمدتا دولتی است در حالی که در دنیا سازمان جهانی کار (ILO) است که این ساختار را تعریف می‌کند. ترکیب نمایندگان کارگری و ساختار تشکل‌های کارگری ‌در ایران همواره به گونه‌ای است که سایه دولت روی سرشان است و آنطور که باید استقلال کاری ندارند ولی در قوانین ما با عنوان تشکل کارگری یاد می‌شوند در حالی که نمی‌توانیم به لحاظ شکل‌گیری آن را تشکل بنامیم.

به اعتقاد وی‌ فرایند شکل گیری، انتخاب و ترکیب اعضای تشکل‌های کارگری عمدتا به شکلی است که استقلال لازم و سندیکایی از خود ندارند به همین دلیل مناسبات مربوط به تعیین مزد همواره با مشکل مواجه است در حالی که اگر تشکل کارگری مستقل و قدرتمند عمل کنند مناسبات مزد به سمت و سویی می‌رود که همه از آن منتفع شوند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: