ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۹۳۶۴۸
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۶

اصلاح‌طلب و اصولگرا هر دو یکی است

حسن روحانی رئیس‌جمهور، به تازگی با جامعه روحانیت دیداری داشته است که از این امر به عنوان چرخش سیاسی روحانی با برند اصلاح‌طلبی به سمت این جریان در برخی از محافل سیاسی یاد شد.
تدبیر24» بنابراین باید اذعان داشت گروه‌ها و گرایش‌های مختلفی در کشور وجود دارند که همه آنها به‌رغم اختلاف نظر و سلیقه‌های سیاسی در امور دینی و انقلابی با یکدیگر برابرند. زیرا تمامی این جریان‌ها بر اسلام، ولایت فقیه، انقلاب اسلامی و استقلال کشور تاکید دارند. همه جریان‌های سیاسی اصول به مفهوم حقیقی را قبول دارند، اما به صورت فردی در برخی موارد سیاسی، روبناها و روش‌ها، میان جناح‌ها اختلاف نظر وجود دارد. بنابراین در پاسخ به شبهات موجود نسبت به دیدار روحانی با جامعه روحانیت می‌توان اذعان داشت هریک از تشکل‌ها و گروه‌ها خواهان تعامل با رئیس جمهورهستند، آنها نیز می‌خواهند نظرها و اعتقاداتشان را درباره اداره و مدیریت امور و حل مشکلات به اطلاع مسئولان نظام برسانند و درصدند که نقشی در مدیریت نظام و اصلاح امور ایفا کنند. بنابراین دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا درانقلاب اسلامی با یکدیگر در مفهوم شرعی تعارض ندارند، اما دو جریان همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد در مفهوم سیاسی با یکدیگر اختلاف سلیقه دارند. از سویی اصلاح‌طلبی و اصولگرایی در جامعه اسلامی ایران و در یک حکومت دینی لازم و ملزوم یکدیگرند. اصلاح‌طلبی، خود از اصول است. زیرا اصول بدین مفهوم است که هر جریان و هر گروهی در یک جامعه اسلامی به مسائل اعتقادی و ارزشی معتقد باشند. از سویی گروه‌ها و جریان‌ها در عین حال که به اصول معتقدند باید به دنبال رشد و توسعه کشور باشند. به عبارتی دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا باید عیوب خویش را پیدا کرده و جنبه‌های مثبت خود را تقویت کنند. جریان‌ها و گروه‌های سیاسی همواره باید در حال عیب‌زدایی، تقویت ارزش‌های خود و در نهایت تکامل خویش باشند و این همان اصلاح‌طلبی است. بنابراین جریان‌ها و گروه‌ها در یک جامعه اسلامی علاوه بر اینکه به اصول معتقدند باید همواره درصدد اصلاح خویش باشند. اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در هر کجا که احساس کردند به کشور ضرری وارد شد، باید بلافاصله آن راه و روش را رها کرده و دیگر اجازه پیشروی آسیب و زیان‌ها را به کشور ندهند. از این رو، جامعه و کشور به هر دو جریان اصلاحات و اصولگرا برای تحقق آرمان‌های نظام نیاز دارد و باید به اصول برای حفظ ارزش‌های دینی و اسلامی و به اصلاحات جهت اصلاح امور و توسعه کشور معتقد بود. بر این اساس دیدار و ملاقات رئیس جمهور با جامعه روحانیت نمی‌تواند به مفهوم چرخش موضع سیاسی تلقی شود. زیرا این جریان نیز مانند سایر جریان‌های سیاسی خواهان تعامل با رئیس جمهور و کمک به پیشبرد امور کشور هستند. آنها هم مانند سایر جریان می‌خواهند راه حل‌های مفید و صحیح را با رئیس جمهور در میان بگذارند تا این راه‌حل‌ها به اطلاع سایر مسئولان نظام نیز برسد. بنابراین رئیس جمهور باید با سعه صدر به سخنان همه گروه‌ها و جریان‌ها گوش فرادهد و این راهکارها و رهنمودها را در اداره امور و حل مشکلات به‌کار گیرد.



هاشم هاشم‌زاده هریسی،نماینده مجلس دهم
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: