ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۹۳۶۹۱
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۰

واکنش به خاطره‌ یک خواننده

نوه امام خمینی (ره) به خاطره نقل شده از سوی یکی از خوانندگان باسابقه از امام راحل که راوی آن مرحوم حاج سیداحمد خمینی ذکر شده بود، پاسخ داد.
تدبیر24»حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی در متن کوتاهی که در اختیار «جماران» قرار داد، نوشت: «دیروز در خبرها مطلبی از جناب آقای مهرداد کاظمی خواننده خوب و قدیمی کشورمان نقل شده بود. ایشان گفته بود: «مرحوم حاج‌احمد آقا گفته‌اند که امام، روزی دو بار با آهنگ ای ساربان گریه می‌کردند.

در نگاه اول برای من با شناختی که از امام پیدا کرده‌ام و از نزدیک‌ترین افراد به ایشان فراگرفته‌ام، این نقل قول مقرون به صواب نبود. با این حال از نزدیکان امام که آن روزها را به خاطر دارند، پرسیدم و آنها هم چنین مطلبی را به خاطر نداشتند. روشن است که مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین حاج سیداحمد خمینی، یادگار فقید امام هم نیستند تا از ایشان جویای حال شوم.

اکنون به نظرم همین بهانه‌ای است تا یک بار دیگر به امر خاطره توجه کنیم. خاطره نامش را با خود همراه دارد. از حافظه برمی‌خیزد و ارزش آن به گوینده آن است. روایت با وثاقت راوی و میزان قرابت او با منبع خبر ارتباط مستقیم دارد. قدرت حافظه، میزان دسترسی فرد در زمان وقوع حادثه، فهم درست از روحیات گوینده خبر، توجه به شرایط صدور و قرائن حالی و مقالی و... همه از نکاتی است که به خبر و خاطره ارزش می‌دهد یا آن را از ارزش می‌اندازد.

وقتی حاج‌حسن آقا بحث دقیق اجتهاد در اندیشه امام و اصول آن را طرح کردند و به همه توجه دادند که برای استفاده از کلام امام باید به قواعد چنین امری تن داد و آن را باز شناخت، یکی از مهم‌ترین این مبانی را در نقل قول‌ها از امام، توجه ویژه به ارزش روایت‌های گویندگان و گویندگان روایات دانستند؛ ارزش‌هایی که از توان راوی اول و همچنین راویان بعد ناشی می‌شود.

امروزه هر چه جلو می‌رویم به اهمیت این مهم بیشتر پی‌می‌بریم. امروزه که آرام‌آرام دست ما از یاران حلقه اول امام خالی می شود. چند سال قبل به همت پژوهشکده امام، درباره اصول اجتهاد در اندیشه امام بحث‌هایی مطرح شد که متأسفانه پی گرفته نشد.

در هر حال این خاطره از دید من نمی‌تواند با صحت قرین باشد و بدون آن که گوینده محترم و محبوب آن دوران را به دروغ متهم کنم، محتوای سخن را نمی‌توانم صحیح بدانم.»

برچسب ها: تدبیر24 خواننده
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: