ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۳۹۹۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۸

واریز۳۰ درصد درآمد نفتی به صندوق توسعه ملی از وابستگی بودجه به نفت می‌کاهد

یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش دسته جمعی مسئولان کشور بر هزینه‌کرد منابع نفتی در امور جاری به جای سرمایه گذاری در زیرساخت‌های اقتصادی و تولید است.

تدبیر24»محمدحسین فرهنگی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: اجرایی شدن تفکری به نام صندوق توسعه ملی برای سوق دادن منابع نفتی به سمت فعالیت‌های عمرانی بود، اما در عین حال شاهد چنین مسئله ای نیستیم چرا که تحت عناوین مختلف به این منابع دست درازی می‌شود.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: از نظر شکلی ۳۰ درصد منابع درآمد ناشی از فروش نفت باید به این صندوق واریز می‌شد که اگر  تحقق می‌یافت می‌توانست از وابستگی بودجه به نفت بکاهد و به جای هزینه‌کرد این منابع در بودجه های جاری در پروژه‌های اقتصادی و عمرانی سرمایه گذاری می‌شد، اما تلاش دسته جمعی مسئولان کشور بر هزینه‌کرد این منابع در امور جاری کشور است.

نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به آثار منفی درآمدهای نفتی بر اقتصاد گفت: دو راه حل در ارتباط با استفاده از منابع نفتی وجود دارد اول اینکه اساسا نفت را در تامین منابع جاری مبنا قرار ندهیم و دوم اینکه تبدیل این منابع به ارزش افزوده بیشتر و سرمایه گذاری در منابع پتروشیمی یا صنایع پایین دستی را دنبال کنیم اما چون این سیاست را هیچ مسئولی دنبال و عمل نمی کند کشور با آثار سیاسی و اقتصادی منفی درآمدهای نفت روبرو می‌شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: