ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۴۱۲۵
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۲
بااشاره به جزییات سوخت واحدهای ۲و۳ نیروگاه بوشهر

صالحی بر خوداتکایی در ساخت سوخت نیروگاهی تاکید کرد

رییس سازمان انرژی اتمی درباره ساخت سوخت واحدهای جدید نیروگاه بوشهر گفت: ما نیاز نداریم در ساخت سوخت خودکفا باشیم اما باید خوداتکا باشیم تا اگر روزی مورد تحریم قرار گرفتیم، بتوانیم خودمان سوخت نیروگاه‌های‌مان را تولید کنیم.
تدبیر24»علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی پس از پایان عملیات گودبرداری واحد دوم نیروگاه بوشهر در جمع خبرنگاران درباره صرفه اقتصادی نیروگاه‌های هسته‌ای با بیان تفاوت نیروگاه‌های هسته‌ای با فسیلی گفت که نیروگاه‌های هسته‌ای در سرمایه‌گذاری اولیه گرانتر هستند اما در برگشت سرمایه سریع ترند. به عبارتی یک نیروگاه هسته‌ای هزار مگاواتی پنج میلیارد دلار هزینه دارد در حالی که یک نیروگاه حرارتی هزار مگاواتی در حدود یک میلیارد دلار.

وی گفت: در یک نیروگاه فسیلی هزار مگاواتی معادل سالانه ١١ میلیون بشکه نفت باید در آن سوخت ریخت که با قیمت امروز نفت که ٥٠ دلار است می شود ٥٥٠ میلیون دلار، در صورتی که یک نیروگاه هسته ای هزار مگاواتی سالانه ٥٠ تا ٦٠ میلیون دلار سوخت مصرف می‌کند؛ بنابراین یک نیروگاه هسته‌ای در عرض ده سال با صرفه‌جویی نفتی که دارد سرمایه خود را برمی‌گرداند.

وی ادامه داد: همچنین طول عمر نیروگاه‌های هسته‌ای حدود ٦٠ سال است اما تا صد سال قابل تمدید است. یعنی ما داریم برای یک پروژه ٨٠ ساله سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: یک نیروگاه هسته‌ای هم در استفاده از سوخت فسیلی صرفه‌جویی می‌کند و هم حدود ٧ میلیون تن گازهای آلاینده در سال را کاهش می‌دهد. همچنین نیروگاه هسته‌ای از بعد سلامت و اقتصادی مقرون به صرفه است.

وی با اشاره به این‌که «امارات، عربستان و کویت با وجود منابع عظیم نفتی به سمت ساخت نیروگاه هسته‌ای می‌روند»، گفت: نیروگاه‌های هسته‌ای از نظر اقتصادی به صرفه است که این کشورها با این سرعت به سمت آن می‌روند.

وی گفت: داشتن این توانمندی برای کشور ما بالقوه ایجاد قدرت می‌کند.

صالحی درباره تامین سوخت واحدهای جدید نیروگاه بوشهر اظهار کرد: برای تامین سوخت این واحدها در حدی تلاش می کنیم که به دنیا بفهمانیم توانمندی تولید سوخت را داریم، اما در این‌که بخواهیم خودمان سوخت تمام نیروگاه‌های‌مان را تولید کنیم الزامی نداریم.

وی افزود: اگر بخواهیم سوخت تمامی نیروگاه ها را خودمان تولید کنیم باید برنامه ریزی اقتصادی داشته باشیم.
برچسب ها: تدبیر24 صالحی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: