ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۴۲۴
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۸
یک کارشناس آمریکایی مطرح کرد؛

دلایل نگرانی عربستان از توافق ژنو

یک استاد علوم سیاسی آمریکا با درج مطلبی در یک رسانه آمریکایی به بررسی دلایل نگرانی عربستان سعودی از توافق هسته ای ایران و گروه موسوم به 1+5 پرداخت.
به گزارش تدبیر24 به نقل از مهر، گیریگوری گاوس استاد علوم سیاسی دانشگاه ورمونت با انتشار مطلبی در روزنامه نیویورکر به تشریح دلایل نگرانی عربستان سعودی از توافق هسته ای بین ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 پرداخت.

این استاد آمریکایی می نویسد نگرانی عربستان سعودی فقط مربوط به توان هسته ای ایران نیست، زیرا عربستان نگرانی های دیگر و مهمتری هم در خصوص نزدیک شدن آمریکا و ایران دارد.

گاوس علت استقبال محتاطانه سعودی از توافق هسته ای گروه 1+5 و ایران را اینگونه اعلام می دارد که عربستان دارای توان لابی علیه باراک اوباما در آمریکا نیست و از طرفی هم نمی خواهد با شرکای امنیتی خود یعنی انگلیس و فرانسه فاصله پیدا کند، بنابراین با تمام نگرانی هایی که از این توافق اخیر دارد، ناچار محتاطانه از آن حمایت کرده است.

وی معتقد است در وضعیت فعلی تمایلات ژئوپلتیکی در منطقه به سمتی حرکت می کند که به ضرر عربستان سعودی خواهد بود و موقعیت عربستان در منطقه و امنیت داخلی این کشور را تهدید می کنند.

به نوشته گیریگوری گاوس، عربستان از میزان نفوذ ایران در لبنان و عراق کاملا آگاه است و همچنین می بیند که ایران چگونه قدرتمندانه از متحد خود در سوریه حمایت و می کند، حالا هم شاهد این است که ایران با رقیب دیرینه خود آمریکا در حال حل مشکلاتش است که با حل این مشکلات دیگر مانعی برای جلوگیری از افزایش نفوذ ایران در منطقه باقی نخواهد ماند.

وی همچنین معتقد است افزایش نفوذ ایران در منطقه سبب تشویق و روحیه گرفتن بیشتر بسیاری از مردم شیعه برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد شد از جمله در درون خود عربستان، که این امر سبب نگرانی مقامات عربستان سعودی شده است.

شایان ذکر است در ماه های گذشته عربستان سعودی به همراه رژیم صهیونیستی مخالفت های گسترده ای را با دستیابی به یک توافق هسته ای بین ایران و آمریکا داشته اند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: