ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۴۳۳۶
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۶

تغییر در محتوای رشته‌ها

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص چالش‌های مسئله بازنگری رشته‌هاو سرفصل‌های آموزشی دانشگاه‌ها گفت: رشته‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر رشته‌های فنی است و از این رو معمولا تغییر محتوای آن‌ها چندان حساسیت برانگیز نیست و حالت رسانه‌ای پیدا نمی‌کند و تغییر در محتوای رشته‌های علوم انسانی حساسیت برانگیزتر از رشته‌های فنی بوده و در نتیجه در سطح جامعه با چالش‌های بیشتری همراه است.

تدبیر24»مهندس شاپور طاحونی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در خصوص ایجاد رشته‌های میان‌رشته‌ای با اشاره بر وجود آیین‌نامه ای در این مورد، گفت: در سال جدید در دانشگاه امیرکبیر رشته میان‌رشته ای جدیدی به نام مهندسی عمران ایجاد شد که بین دو دانشکده عمران و دانشکده کشتی سازی مشترک است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بزرگترین چالش در خصوص ایجاد رشته‌های میان‌رشته‌ای را بحث مدیریت عنوان کرد و گفت: زمانی که رشته جدیدی به صورت مشترک بین دو دانشکده ایجاد می‌شود هر دو دانشکده تمایل دارند مدیریت رشته جدید را بر عهده بگیرند.

وی با بیان اینکه مسئله ایجاد رشته‌ای‌های میان‌رشته‌ای در بعضی دانشکده‌ها بیشتر پیشرفت کرده است، گفت: رشته‌های میان رشته‌ای زمانی ایجاد می‌شود که بعد از تعریف یک رشته کاربردی مشخص می‌شود که در برنامه هیچ یک از گروه‌ها امکان ایجاد رشته مورد نظر وجود ندارد اما در صورت همکاری مجموع دو گروه می‌توان آن رشته را ایجاد کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پاسخ به سوالی مبنی برچگونگی فرآیند بازنگری رشته‌های دانشگاهی گفت: دانشگاه‌ها به صورت مستقل بازنگری را انجام نمی‌دهند وفرآیند بازنگری در وزارت علوم انجام می‌شود.

طاحونی ادامه داد: تعیین درس، تعداد واحدها  و سرفصل‌ها برعهده گروه های تخصصی ای است که در وزارت علوم تشکیل می‌شود و برنامه‌های درسی معمولا هر پنج سال یکبار به صورت مجموعه‌ در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده می‌شود.

وی اظهار کرد: دانشگاه‌ها اگر بخواهند سرفصل جدیدی در دروس دانشگاهی‌شان ارائه شود می‌توانند به وزارت علوم پیشنهاد بدهند وحتی اگر واحد پیشنهاد شده اختیاری باشد فقط در صورتی قابل اجرا است که مورد تایید وزارت علوم قرار گرفته باشد.

طاحونی ادامه داد: برنامه‌ریزی رشته‌های فنی معمولا بر مبنای تجربیات دانشگاه‌های بین المللی انجام می‌شود ، به این صورت که پس از بررسی سرفصل‌های این دانشگاه‌ها، برنامه‌هایی در گروه‌های تخصصی پیشنهاد می‌شود و در این گروه‌ها در مورد آن‌ها تصمیم گیری می‌شود.

وی در پایان با بیان اینکه در خصوص فرآیند بازنگری از دانشگاه‌ها صرفا نظر خواهی می‌شود خاطر نشان کرد: جلسات کمیته‌های تخصصی در وزارت علوم تشکیل و در نهایت اصل کار در آن جا انجام می‌شود.

برچسب ها: تدبیر24 تغییر
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: