تدبیر24»وحید حسینی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه هزینه آلودگی هوا برای شهر بسیار بالا است، اظهار کرد: طبق آمار وزارت بهداشت سالانه مرگ ۵۰۰۰ نفر در شهر تهران منتسب به آلودگی هوا است. به همین علت هر ساله معادل بودجه شهرداری تهران و معادل ۲ درصد GDP کشور هزینه مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا پرداخت میشود این در حالی است که برای اجرای طرح LEZ (طرح محدوده کم آلاینده) - که میتواند بخش زیادی از مسئله آلودگی هوا را حل کند- حاضر نیستیم هیچ هزینهای پرداخت کنیم البته مقصود از هزینه صرفا هزینههای مالی نیست بلکه منظورهزینههای اجتماعی و فشار آوردن به نهادها و دستگاههای مختلف است. هزینههایی باید در ردههای مختلف حاکمیتی پرداخته شود.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با تاکید بر اینکه طرح LEZ (Low Emission Zone) یا همان محدوده کمآلاینده باعث میشود شهروندان نسبت به نوسازی خودروی خود اقدام و خودروی بهتری جایگزین آن کنند، گفت: برای اجرای طرح LEZ باید قدری هزینه اجتماعی و هزینه حاکمیتی بپردازیم تا از آن سو، از کاهش هزینههای مرگ و میر ناشی آلودگی هوا استفاده ببریم بنابراین همه این موارد نشان میدهد که آلودگی هوا یک تحلیل هزینه به فایده روشن دارد.
حسینی با طرح این پرسش که نمیدانم چرا جدیت خاصی در زمینه اجرای کامل و بی نقص طرح LEZ وجود ندارد؟ اظهار کرد: واقعیت این است که این طرح در حال اجراست اما به صورت کجدار و مریز.
وی در ادامه با اشاره به نتایج یک مطالعه در مورد میزان اثرگذاری طرح LEZ بر کاهش آلودگی هوای تهران اظهار کرد: طی بررسی که از سوی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است؛ اگر همه خودروهای تهران معاینه فنی صحیح و مستمر بگیرند آلودگی هوا بین ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش پیدا میکند. عدد ۱۰ تا ۱۲ درصد، عدد بسیار بزرگی در مورد آلودگی هوا است. عددی است که دستیابی به آن سالها طول میکشد؛ در حالیکه میتوان با اجرای بینقص و جدی قانونی مثل قانون LEZ چنین اثربخشی در حوزه کاهش آلودگی هوا ایجاد کرد.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران همچنین با بیان اینکه در حال حاضر سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران (سیمفا) راهاندازی شده است، گفت: مراکز معاینه فنی تهران کاملا آماده هستند و حدود مجاز جدید معاینه فنی در مراکز معاینه فنی اعمال میشود که همین موضوع، باعث افزایش چشمگیر تعداد خودروهای رد شده در معاینه فنی به دلیل آلایندگی شده است.
حسینی در پایان در پاسخ به چرایی عدم اجرای کامل طرح LEZ، اظهار کرد: ظاهرا در وزارت کشور در زمینه اتصال به سامانه پلاک خودرو اختلالاتی وجود دارد اما از جزئیات ماجرا اطلاعی نداریم. خواهش میکنیم با همکاری همه دستگاهها این قانون به دقت اجرا شود تا وضعیت بحرانی آلودگی هوای تهران که از ۱۰ روز پیش به آن دچار شدهایم و ممکن است تا آخر زمستان مهمان شهر تهران باشد، حل شود.
به گزارش ایسنا، وحید حسینی پیش از این نیز در گفتوگو با ایسنا، با انتقاد از معطل ماندن طرح LEZ گفته بود: طرح LEZ، مصوبات متعدد دولت و وزارت کشور را دارد اما در پیچ و خم اداری وزارت کشور و پلیس راهور مانده است. این طرح میتواند باعث محدودیت و ممنوعیت تردد خودروهای بدون معاینه فنی، دودزا و فرسوده شود تا خودروهای بهتری جایگزین آنها شوند.