آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۹۴۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۰

مشارکت زنان در سیاست

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی گفت: زنان همواره در بحث قانون‌گذاری، در اقلیت بوده‌اند.
تدبیر24»سیده حمیده زرآبادی در برنامه‌ای که کمیته زنان انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه زنجان با موضوع مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان برگزار کرده بود، گفت: تاریخ مشارکت زنان در امر سیاست به انقلاب مشروطه برمی‌گردد و باید عنوان کرد قبل از مشروطیت، فرهنگی کاملا مردسالاری بر جامعه حاکم بود.

وی با بیان اینکه «در عصر حاضر مشارکت زنان باید جدی و در مسیر درست سوق داده شود، زیرا آنان نیمی از جامعه هستند» تصریح‌ کرد: قابل توجه‌ترین مسئله در این زمینه، آگاهی زنان درباره خودشان است و زنان باید برای خود جایگاه ویژه‌ای ترسیم کنند که مهم‌ترین اقدام پیش رو آموزش و پرورش است و در این زمینه باید مهارت‌هایی به زنان و مردان آموزش داده شود.

زرآبادی تصریح کرد: باید الزاماتی ایجاد شود تا تشکل‌های سیاسی و مردم‌نهاد در مبحث زنان فعال شوند. در حال حاضر باورهای منفی و غلطی در جامعه وجود دارد که زن را تک‌بعدی و محدود به ایفای نقش در خانه می‌بیند که اتفاقا اشعار موجود در ادبیات کهن و البته باورهای دینی در گذشته و حال به آن دامن می‌زند.

وی افزود: آموزش و کار تیمی در بانوان باید در سنین پایین اتفاق بیفتد، چرا که این دو امر منجر به افزایش اعتماد به نفس در میان زنان می‌شود. به این موضوع نیز باید توجه کرد که به طور مثال، در کشورهایی نظیر افغانستان و پاکستان، برای افزایش حضور زنان در سیاست، درصدی مجزا برای ورود آنان به مجلس قانون‌گذاری در نظر گرفته‌اند در حالی که در کشور خودمان این ساز و کار هنوز تعریف نشده و زنان بر اساس توانایی‌های خود و با مشقات فراوان در صحنه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حضور دارند.

زرآبادی با اشاره به اینکه «یکی دیگر از معضلاتی که هم‌اکنون با آن مواجه هستیم افزایش فارغ‌التحصیلان خانم در جامعه است، در حالی که فرصت شغلی نابرابری با مردان دارند» گفت: از ابتدا و حتی تا الان که بیشترین تعداد زنان در مجلس به عنوان نماینده مردم حضور دارند، همواره در بحث قانون‌گذاری، زنان در اقلیت بوده‌اند، با وجود آن که بسیاری از قوانین به نفع زنان جامعه وجود دارد اما به دلیل ناآگاهی زنان جامعه، آن‌ها از این حقوق بی‌خبرند و یا در پی احقاق حق خود نمی‌روند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همچنین تنها در برنامه ششم توسعه به قضیه زنان سرپرست خانوار پرداخته شده که مورد تصویب مجلس واقع شده است. اما بنده معتقدم بهترین نوع قوانین حمایتی برای زنان، قوانینی است که از سوی دولت به مجلس می‌آید و در این مسیر ابتکار در دست دولت است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: