ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۵۳۶۷
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰

بست‌نشيني بقايي مظلوم‌نمايي است

ابوالقاسم رئوفيان

حميد بقايي بنا بود كه ديروز در دادگاه براي رسيدگي به تخلفات و اتهاماتش حاضر شود اما بست‌نشيني در حرم حضرت عبدالعظيم را انتخاب كرد. در حالي كه سومين دادگاه بقايي بنا بود برگزار شود، اين اقدام معاون اجرايي دولت دهم باعث شد تا فضاي جديدي در رسيدگي به پرونده او طي شود. ابوالقاسم رئوفيان، فعال سياسي اصولگرا معتقد است كه اين اقدام بقايي در جهت مظلوم‌نمايي است. او بيان مي‌كند كه «اين شگردي است كه در طول تاريخ بعد از انقلاب اسلامي سابقه‌اي نداشته كه متخلفين اينگونه بخواهند خود را در افكار عمومي بيگناه جلوه دهند.»

 

به نظر شما بقايي از بست‌نشيني چه هدفي را دنبال مي‌كند؟

او به دنبال مظلوم‌نمايي و فرار از مجازات جرايم ارتكابي است. اين شگردي است كه در طول تاريخ بعد از انقلاب اسلامي سابقه‌اي نداشته كه متخلفين اين‌گونه بخواهند خود را در افكار عمومي بيگناه جلوه دهند و بعد هم با بست‌نشيني دراماكن مذهبي خود را در افكار مذهبيون بي‌گناه و مورد ظلم حاكميت معرفي كنند. من عدم توجه جدي به پيگيري اين موضوع را ضعف مسوولان و قوه قضاييه مي‌دانم. نبايد با كساني كه اين‌گونه با عواطف مردم بازي مي‌كنند و احساسات مذهبي جامعه را به نفع خود تحريك مي‌كنند، مماشات شود. پرونده‌هايي در مورد آنها شكل گرفته و سخنگوي قضاييه بارها به اين مساله پرداخته است دليلي ندارد كه آنها اين‌گونه بخواهند خودشان را مبراي از خطا و ديگران را گناهكار معرفي كنند. انتظار مي‌رود كه بر اساس حق و انصاف و عدالت به اين مساله رسيدگي شود و اجازه ندهند كه اين‌گونه رفتارها راه فرار مسوولان متخلفي شودكه در‌دوران مسووليت‌شان مرتكب تخلف شده و مي‌شوند. به هر حال من اين نوع اقدامات رامظلوم‌نمايي مي‌دانم و به نظر من مسوولان ذي‌ربط بايد مر قانون را عمل كنند و بر اساس عدل و انصاف تصميم بگيرند.

به لحاظ تاريخي بست‌نشيني در حرم حضرت عبدالعظيم اتفاق افتاده است. شيخ فضل‌الله نوري، ميرزاي‌شيرازي و ديگر افرادي در تاريخ بوده‌اند كه چنين اقدامي را انجام داده‌اند. اينكه الان بقايي بر اين مساله تاكيد دارد چه چيزي را مي‌خواهد القا كند؟

اين قياس مع‌الفارق است. خواهش مي‌كنم ساحت شيخ فضل‌الله نوري و كساني كه در دوران حاكميت وقت از جور و ستم حكام پناه به حرم حضرت عبدالعظيم مي‌بردند را از اين رفتارهاي فرافكنانه و فرارهاي رو به جلو جدا كنيم. آقاي بقايي تخلف كرده است و در دولت هشتم و نهم تخلفات بين و روشني صورت گرفته و مسوولان آن دوره بايد پاسخگو باشند. امروز هم بايد به جرايم آقاي بقايي رسيدگي ومطابق با جرم‌شان مجازات در نظر رفته شود. قوه قضاييه به نحوي بايد بر اصلاحات دروني خود اهتمام بورزد كه هيچگاه در مظان اتهام قرار نگيرد و مردم به وجود آن افتخار كنند و به آن اميد ببندند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: