ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۵۴۴۸
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۰

قلب، عاملی برای پیری مغز

محققان دریافتند که پیری قلب باعث کاهش حافظه می‌شود.
تدبیر24»تحقیقات جدید نشان داده است که کاهش توانایی پمپاژ قلب افراد سالخورده می‌تواند جریان خون به مرکز حافظه مغز را کاهش دهد و در نتیجه عاملی برای اختلالات مغزی شود.

این مطالعه در بین 314 نفر که به طور متوسط 73 سال، سن داشتند و عاری از نشانه‌های نارسایی قلبی، سکته مغزی و یا زوال عقلی بودند، انجام شد البته 40 درصد از این افراد با اختلال شناختی خفیف، شناسایی شدند که می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل( بیماری آلزایمر) را افزایش دهد.

تمامی شرکت‌کنندگان، مورد آزمایش قرار گرفتند تا میزان خون پمپ‌شده قلب آنها نسبت به بدنشان اندازه‌گیری شود. همچنین اسکن MRI برای بررسی جریان خون در مغز هم انجام شد.

آنجلا جفرسون از دانشگاه واندربیلت امریکا و مجری مطالعه اظهار کرد: نتایج  این بررسی نشان داد زمانی که قلب، خون را به طور موثر پمپاژ نکند، منجر به کاهش جریان خون در لوب‌های گیجگاهی راست و چپ مغز می‌شود که مربوط به پردازش اطلاعات است.

درک این عوامل موثر، می‌تواند در پیشگیری و درمان این اختلالات موثر واقع شود.

این بررسی در نشریه Neurology منتشر شده است.

برچسب ها: تدبیر24 پیری مغز
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: