ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۹۵۶۰۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۹

املاکی که هنوز شفاف نیست

سال گذشته بحث املاک نجومی در فضای کشور نگرانی گسترده‌ای ایجاد کرد و به تبع آن مجلس تصمیم بر اجرای طرح تحقیق و تفحص گرفت.
 تدبیر24»شهرداری وقت به رهبری آقای محمدباقر قالیباف لابی گسترده‌ای در جهت عدم اجرای طرح صورت دادند که متاسفانه منتج به رای نیاوردن آن شد. در این میان باید دانست که گذشت زمان خیلی واقعیت‌های تاریخی را عوض نمی‌کند و موجب پاک شدن آن از حافظه ملت نخواهد شد. آنچه واضح است این که واگذاری‌هایی صورت گرفته موجب شک و شبهه در اذهان عمومی شد و این سوالات و تردیدها باید نهایتا روزی پاسخ داده شود. متاسفانه فضای سیاسی کشور به گونه‌ای شکل گرفته که وقتی بحث فساد مالی به بخش‌هایی از نیروهای اصولگرا معطوف می‌شود، رفتارهای چنان است که گویی نباید چنین مساله‌ای را مورد واکاوی قرار داد و در مواردی عنصر مصلحت هم به میان آمده است. اما اگر اتفاق مشکوکی در میان اصلاح‌طلبان دیده شود، حتی پس از جبران و عذرخواهی هم برخی رسانه‌ها زمین و آسمان را به لرزه درمی‌آورد. نمونه بارز و برجسته چنین اتفاقی بحث حقوق‌های نجومی (که صرفا سوءمدیریت بوده و نه نقض قانون) بود که دولت به اشتباه خود اذعان کرده و تمام تلاش خود در جبران خطا را به کار بست اما هجمه‌ها هر روز گسترده‌تر می‌شد. این بحث بارها با هدف سوءاستفاده تبلیغاتی علیه دولت مطرح شد اما نوبت به تخلفات شهرداری که رسید، معیارها تغییر کرد و بخش‌هایی از اصولگرایان سعی بر سکوت کردند. جامعه‌ ایران هنوز منتظر جوابی در مورد املاک نجومی است که البته به تازگی آقای محمود صادقی و تعداد دیگری از نمایندگان بحث سوال از وزیر کشور در مورد به نتیجه نرسیدن پرونده با گذشت بیش از یکسال را مطرح کرده‌اند که نشان می‌دهد اراده کشف حقیقت در خانه ملت وجود دارد. امید است این موضوع نیمه‌کاره رهاشده، به تدبیر مجلس حل شود و اگر قرار بر بررسی شد تا انتها کار دنبال شود. در این میان مجموعه جدید شهرداری و شورای شهر ممکن است آنچنان تمایلی به ورود در چالشی که متعلق به گذشته است نداشته باشند، اما اصل مساله پاک نخواهد شد. اگر اعضای شورای شهر بتوانند شفافیت را در شهرداری برقرار کنند دعای خیر ملت ایران را همراه خود خواهند داشت. ایجاد شفافیت هم لزوما به معنای مخالفت با آقای قالیباف یا افشاگری علیه تیم او نیست، اما همه می‌دانند نظام اداری و مالی شهرداری با عدم شفافیت قابل توجهی مواجه است. باور عموم شهروندان این است که فساد گسترده‌ای در لایه‌های مختلف این نهاد جاری است و با روال واضحی به پیش نمی‌رود. مهم است که اعضای شورای شهر اولا بر یکدیگر نظارت داشته باشند که آلایشی در مجموعه خودشان دیده نشود و ثانیا با فساد و مخفی‌کاری در سطح شهرداری تهران مبارزه جدی کنند. به‌ این منظور باید مجموعه روال‌ها و تصمیماتی که می‌تواند امضاهای طلایی را به وجود آورد و منجر به رشد فساد شده متوقف شود تا بیش از این به اعتبار مجموعه شهرداری خدشه وارد نشود و مردم به مسئولان آن بیش از پیش اعتماد کنند.



احمد شیرزاد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: