ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۹۵۶۷۵
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۵:۰۰

انگلیس جا ماند

انگلیس برای اولین بار از زمان آغاز به کار دادگاه بین‌المللی عدالت در ۱۹۴۶ کرسی خود را از دست داد. این عقب‌گردی است که از دید دیپلمات‌ها و مفسران نتیجه افول نفوذ بین‌المللی آن در پی رای آن به خروج از اتحادیه اروپاست.
تدبیر24»این دادگاه ۱۵ عضوی جهانی مستقر در لاهه هلند، عالی‌ترین نهاد قضایی سازمان ملل متحد است و کار آن حل مناقشات میان کشورهاست. پنج قاضی هر سه سال یکبار انتخاب می‌شوند و ۹ سال در این پست می‌مانند.

پس از چهار دور رای‌گیری، نمایندگانی از فرانسه، سومالی، برزیل،‌ لبنان با آرای اکثریت در مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت انتخاب شدند. کریستوفر گرین‌وود، نماینده انگلیس و دالویر بهانداری، نماینده‌ای از هند که برای انتخاب مجدد در این دادگاه رقابت می‌کردند، مجبور شدند تا برای کسب کرسی پنجم به دور دوم رای‌گیری بروند چرا که گرین‌وود اکثریت را در شورای امنیت به دست آورده بود و نماینده هند در مجمع عمومی درخشید.

نهایتا حمایت‌ها از دالویر بهانداری افزایش یافت و موجب شد تا قاضی انگلیسی از رقابت در این دادگاه خارج شود. نماینده هند هم دوشنبه به راحتی توانست آرای لازم در مجمع عمومی و شورای امنیت را به دست آورد.  

متئو ریکرافت، سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد گفت: طبیعتا ناراحت شدیم اما میدان رقابتی با شش نامزد قدرتمند وجود داشت. انگلیس همچنان حمایت از کار این دادگاه را طبق تعهداتش ادامه خواهد داد.

پیش از این رای‌گیری، روزنامه انگلیسی گاردین گزارش داد، خارج شدن نماینده انگلیس از این دادگاه "مایه شرمندگی سیاسی در عرصه بین‌المللی" است.

برچسب ها: تدبیر24 انگلیس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: