ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۵۷۲۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۱

آغاز و پایان داعش

هنگامی که داعش به وجود آمد، بحث اولیه آن تبلیغ و نشر وهابیت و سلفی‌گری بود.
تدبیر24»عربستان با پول‌های هنگفت نفتی بحث وهابیت را با ساخت مدارس و مساجد فراوان تحت نظر خود، دنبال می‌کرد. همان‌گونه که بهائیت انحرافی در تشیع بود، وهابیت نیز انحرافی در تسنن محسوب می‌شود. در هر دو انحراف توطئه بیگانگان نیز مشهود است و هدف نهایی آنها نابودی تشیع و تسنن بود. یعنی اساس اسلام به بهانه ناب‌گرایی دینی، هدف طراحی توطئه‌ها قرار گرفت. ریختن خون، مصادره اموال و همچنین ضدیت با جهان کفر (یعنی جهان غیر وهابی) شالوده تفکر سلفی‌های تکفیری است. حتی اگر محمد بن سلمان به دنبال اصلاحات در آئین وهابیت باشد، باید اذعان داشت که‌ این اصلاحات با ماهیت و ذات این آئین در تضاد است. علمای وهابی تا 50 سال پیش آب تصفیه شده، سینما، تلویزیون، برق و مواردی از این قبیل را حرام می‌دانستند. عربستان سعودی میلیاردهای دلار برای ترویج این آئین در سراسر دنیا هزینه کرده است. اولین بار نمود این آموزه‌ها در افغانستان و در هیات طالبان در مقابل شوروی بروز یافت اما بعد تغییر مسیر داد و مبارزه با امپریالیسم را در قالب آنچه که خود جهاد می‌نامیدند، با ایالات متحده ادامه داد. سپس القاعده ‌این مسیر را تداوم بخشید و امروز در هیات داعش، النصره، بوکوحرام و الشباب خود را نشان می‌دهد. در واقع همه ‌این گروهک‌های سلفی روزگاری مورد حمایت ایالات متحده بودند و اکنون در مقابل آنها ایستاده‌اند و به چاقویی بدل شده‌اند که دسته خودش را می‌برد.



حمیدرضا آصفی، سخنگوی وزارت خارجه دولت اصلاحات
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: