تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۹۵۸۶۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰

حجامت و زالودرمانی بیمه نیستند

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تاکید کرد که پرداخت از جیب مردم در زمینه خدمات طب ایرانی ۱۰۰ درصد است؛ در حالی‌ که این رقم باید به ۳۰ درصد کاهش پیدا کند.
تدبیر24»دکتر مهدی یوسفی با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشکل اصلی خدمات طب ایرانی میزان بالای پرداخت از جیب مردم است، گفت: بحث مشخص شدن تعرفه‌ها و پوشش بیمه‌ای دومقوله جدا از هم هستند. خدمات زیادی وجود دارد که از ابتدا تعرفه داشته‌اند، اما همچنان تحت پوشش بیمه نیستند. خدمت طب ایرانی نیز در کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات، تعرفه‌های مشخصی دارند، اما از ویرایش اول، پوشش بیمه‌ای نداشتیم و همچنان هم نداریم.

وی ادامه داد: طبق اسناد موجود باید میزان پرداخت از جیب مردم در حوزه طب ایرانی به ۳۰ درصد برسد؛ در حالی که  این رقم فعلا ۱۰۰ درصد است. متاسفانه حتی ویزیت متخصصان طب سنتی هم پوشش بیمه‌ای ندارد. از زمانی که کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات تدوین شد، وزارت بهداشت کمک کرد که خدمات طب ایرانی وارد این کتاب شوند. در بازبینی‌های بعدی کتاب ارزشگذاری نیز این تعرفه‌ها تغییر زیادی نداشتند. اما هیچکدام از خدمات ویزیت، مشاوره، حجامت، زالو درمانی، رایحه درمانی، بادکش و ... تحت پوشش بیمه نیستند  و مردم باید ۱۰۰ درصد تعرفه‌ها را بپردازند.

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با بیان اینکه پوشش بیمه‌ای کمک می‌کند این خدمات استاندارد شود، اضافه کرد: این موضوع باعث می‌شود استقبال مردم برای دریافت خدمات طب ایرانی کمتر شود. با وجود تلاش‌هایی که در این زمینه صورت گرفته، شورای عالی بیمه هنوز به این مورد نپرداخته است.

یوسفی تاکید کرد: اگر بخواهیم به توسعه طب ملی خود بپردازیم، باید به این مورد توجه کنیم. هزینه‌ای که پوشش بیمه‌ای این خدمات نیاز دارند، اصلا قابل مقایسه با بسیاری از خدمات و داروهای دیگر نیست.   این درحالیست که در حال حاضر بیش از دو هزار داروی گیاهی از وزارت بهداشت مجوز گرفته‌اند. در دولت دهم، ۵۶ دارو در اولویت پوشش بیمه‌ای قرار گرفت و هنوز هم به این رقم اضافه نشده است. از بین خدمات تعرفه‌دار نیز پنج خدمت برای وزارت بهداشت در اولویت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.

وی با بیان اینکه برای پوشش بیمه‌ای لازم است استاندارد هر خدمت درمانی تعریف شود، افزود: بیمه می‌تواند به عنوان ابزاری نظارتی باعث ارائه خدمات به صورت ضابطه‌مندتر شود. همچنین چتر حمایتی خوبی برای متخصصان طب سنتی ایجاد می‌کند؛ چرا که فعلا از  متخصصان طب سنتی حمایت خوبی صورت نمی‌گیرد.  

به گفته معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، فقط متخصصان طب سنتی و پزشکان عمومی دوره دیده می‌توانند در سلامتکده‌های طب سنتی و مطب‌های خود به طبابت در این زمینه بپردازند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: