تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۹۵۸۸۴
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۹

دايره خشونت

از واقعيت‌هاي تلخ موجود جامعه انساني ما اين است كه هر چقدر قدرت بيشتر مي‌شود و هر چقدر جايگاه اجتماعي و فردي مردان پايين‌تر مي‌آيد، دايره خشونت عليه زنان و كودكان بيشتر مي‌شود؛ خشونتي كه تنها مختص جوامع ديني و مذهبي نيست بلكه به روابط انساني و ذات جوامع برمي‌گردد.
تدبیر24» به بيان ديگر وقتي كه مردان در جوامعي (چه از لحاظ اجتماعي و چه خانوادگي) قدرت مي‌گيرند، درآن جوامع خشونت عليه زنان و كودكان بيشتر مي‌شود. از زاويه‌اي ديگر از آنجايي كه كودكان و زنان در مقابل مردان، از قدرت كمتري برخوردارند و همچنين در اكثر موارد، از ابعاد اقتصادي نيز تصميم‌گيري در خانواده‌ها و جامعه بيشتر با مردان است بنابراين  بستر براي تعرض (تعرض نه به معناي فقط تعرض جنسي كه انواع بي‌عدالتي‌هاي انساني و جنسيتي) به كودكان و زنان در اين جوامع بيشتر مي‌شود. به همان نسبت در اجتماع نيز شرايط به گونه‌اي است كه زنان و كودكان بيشتر مورد خشونت قرار مي‌گيرند. اين درحالي است كه حتي اگر از منظر «ديني» نيز به مساله نگاه كنيم، دين «اسلام» به عنوان يكي از كامل‌ترين اديان الهي، همواره خشونت را تقبيح كرده است ولي در عوض شاهد آن هستيم كه برداشت‌هاي شخصي و سليقه‌اي برخي از افراد، به نام «دين» نوشته يا بيان مي‌شود. نتيجه اينكه، در جوامع ديني نيز متاسفانه شاهد خشونت عليه زنان و كودكان هستيم!
در اين ميان گروهي، ضعف قوانين را عاملي براي بروز اين خشونت مي‌دانند ولي به شخصه چندان با چنين نظريه‌اي موافق نيستم و معتقدم، مشكل ما بيشتر از اينكه مشكل قانوني و ضعف در قوانين موجود باشد، مشكل «فرهنگي» است. برهمين مبنا براين باورم كه با آموزش، مي‌توان تا حد زيادي بر روند كنوني خشونتي كه عليه زنان وجود دارد فايق آمد. آموزشي كه بايد از نهاد خانواده آغاز شود. به زبان ساده، برخورد و روابط همسران در خانواده‌ها بايد به گونه‌اي باشد كه كودكان نيز از آنها ياد بگيرند و در آينده شاهد جامعه‌اي باشيم كه «احترام» به يكديگر، بدون در نظر گرفتن جنسيت، در راس امورآن باشد. در اين راه، آموزش و پرورش نيز مي‌تواند نقش موثري را داشته باشد چراكه بخش گسترده‌اي از تعليم و تربيت فرزندان اين مرز و بوم برعهده آنهاست و البته در اين بين نبايد از نقش رسانه‌ها نيز غافل ماند. رسانه‌هايي كه نقش غيرقابل انكاري را در آگاه‌سازي و اطلاع‌رساني به شهروندان هر جامعه دارند. به اميد روزي كه شاهد هيچ خبري از خشونت عليه بانوان و كودكان اين مرز و بوم نباشيم.


زهرا صدراعظم نوری؛عضوشوراي اسلامي شهر تهران و ري و تجريش
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: