ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۵۹۱۵
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۴

بزنگاه حمایت از فوتبال ایران

عراق و سوریه دو کشوری که در این سال‌ها همواره مورد حمایت فوتبال ایران بودند، به دلایلی در رای‌گیری کمیته مسابقات AFC مبنی بر درخواست عربستان و امارات برای بازی نکردن در ایران و قطر غیبت داشتند. با این حال این درخواست با مخالفت این کمیته همراه شد تا هیات رییسه AFC پاسخ نهایی را اعلام کند.
تدبیر24»بعد از گذشت دو سال از مناقشه فوتبالی ایران و عربستان که منجر به برگزاری با رودرروی نمایندگان دو طرف در کشور ثالث شده بود، کمیته مسابقات AFC با درخواست جدید سعودی‌ها و اماراتی‌ها علیه ایران و قطر مخالفت کرد.

چند هفته قبل و با بدتر شدن رابطه عربستان و امارات با قطر، این دو کشور درخواست جدید خود برای به میدان نرفتن در ایران و قطر را ارائه کردند که بعد از دلایل متعددی مانند کاهش تعداد هواداران در منطقه غرب آسیا به نسبت شرق آسیا و عدم تمایل اسپانسرها به سرمایه گذاری در این منطقه که توسط مهدی تاج برای اعضای کمیته مسابقات تشریح شد، اعضا کمیته مسابقات برای تعیین تکلیف این مهم وارد رایزنی شدند.

بعد از رایزنی اعضای کمیته برگزاری مسابقات که در غیبت نمایندگان ایران، قطر، عربستان و امارات که در این پرونده ذی نفع بودند، رای گیری انجام شد.

کمیته مسابقات AFC متشکل از نمایندگان ۱۷ کشور آسیاسی (قطر، چین، کره شمالی، استرالیا، ایران، عراق، ژاپن، کره جنوبی، کویت، مالزی، پاکستان، عربستان، سوریه، امارات، ازبکستان و ویتنام) است که ریاست آن را نماینده کشور قطر بر عهده دارد.

بر اساس اطلاع خبرنگار ایسنا، در هنگام شروع رای‌گیری در کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا، با خروج نمایندگان کشورهای ذی نفع از جلسه و غیبت نماینده سوریه، نماینده عراق هم در آستانه رای گیری سالن را ترک کرده است.

غیبت نمایندگان عراق و سوریه در حالی بود که این دو کشور همواره رابطه بسیار خوبی با فدراسیون فوتبال داشتند و حداقل روی رای آن ها حساب می شد.

در نهایت بعد از انجام رای گیری، اعضا با درخواست عربستان و امارات مخالفت می‌کنند تا این پرونده برای تایید نهایی به هیات رییسه کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال شود.

در صورت موافقت هیات رییسه کنفدراسیون فوتبال آسیا، نمایندگان فوتبال ایران در فصل آینده تمام بازی‌های خانگی خود را در ایران برگزار خواهند کرد.

هیات رییسه کنفدراسیون فوتبال آسیا مشتکل از ۲۴ نفر است که ریاست آن بر عهده رییس AFC یعنی شیخ سلمان بحرینی است. علی کفاشیان به عنوان نایب رییس AFC یکی از اعضای هیات رییسه است.

۲۲ نفر دیگر از کشورهای هند، قطر، سنگاپور، چین، مالزی (دو نفر) ، ژاپن، فیلیپین، کره جنوبی، بنگلادش، پاکستان، استرالیا، فلسطین، کره شمالی، امارات، عربستان، مالدیو، ازبکستان، لبنان، افغانستان، ویتنام و هنگ کنگ هستند.

با توجه به نفوذ فراوان سعودی‌ها در تصمیمات کنفدراسیون فوتبال آسیا و هم‌چنین تداوم مناقشه سیاسی ایران و عربستان باید منتظر ماند و دید که هیات رییسه کنفدراسیون فوتبال آسیا با رای کمیته برگزاری مسابقات چه خواهد کرد.

برچسب ها: تدبیر24 بزنگاه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: