ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۵۹۹۴
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۷

گفت‌و‌گوی ملی مستلزم عزم همه جریان‌ها

آغاز گفت‌و‌گوی‌ ملی یا طرح‌هایی همچون آشتی یا تفاهم ملی که مدت‌هاست از مطرح‌ شدنشان ‌می‌گذرد، نه‌تنها در پیشبرد اهداف نظام و آرامش در جامعه مثمرثمر است، بلکه دستاوردهای بسیاری برای کشور به‌دنبال خواهد داشت.
تدبیر24» امروز با توجه به وضعیت منطقه و اختلافات میان جریان‌های سیاسی داخل به‌شدت نیاز به افزایش وحدت و همگرایی در کشور احساس می‌شود، زیرا اختلافات در داخل به‌ویژه میان سه قوا تنها و تنها منجر به سوء‌استفاده بیگانگان خواهد شد. بنابراین چنانچه جریان‌های سیاسی با یکدیگر به مذاکره بنشینند، اختلافاتشان را حل کنند و نسبت به دیدگاه‌های یکدیگر احترام قائل باشند، آرامش بر کشور حکمفرما خواهد شد. از سویی دیگر، دولتمردان و سایر مسئولان، به‌جای اینکه وقتشان صرف پاسخگویی به یکدیگر و اختلافات شود، بر مسائل مهم به‌ویژه اقتصادی متمرکز خواهند شد. بنابراین آغاز این گفت‌و‌گوها عزم دو طرف را می‌طلبد. به هر روی دو جریان سیاسی در برخی از امور مانند توسعه و مبارزه با فساد نقاط مشترکی با یکدیگر دارند. به همین دلیل این جریان‌ها می‌توانند در آغاز پیرامون این مسائل با یکدیگر مذاکره کنند. جریان‌های سیاسی نباید اجازه دهند که کشور هر روز به بهانه‌ای دچار بحران شود. البته مدت‌هاست که تمامی طیف‌ها و احزاب اصلاح‌طلب به‌دنبال آغاز این گفت‌و‌گو هستند، اما این جامعیت و انگیزه در میان همه طیف‌های اصولگرا وجود ندارد، زیرا بخش وسیعی از اصولگرایان معتقدند تفاهم ملی مفهومی ندارد و اساسا چرا باید با جریان اصلاحات وارد تفاهم شد! به‌رغم اینکه اصولگرایان در سه انتخابات اخیر پیروزی و خاستگاه جریان اصلاحات و اعتدالگرایان در جامعه را مشاهده کردند، اما بخش‌هایی از آنها بازهم به‌دلیل غرور حاضر به گفت‌و‌گو با اصلاح‌طلبان نیستند. از سویی اصولگرایان هر بار که از آغاز گفت‌و‌گوی ملی سخن به میان آمد، مساله انتخابات 88 را پیش کشیدند و گفتند اصلاح‌طلبان باید توبه کنند! در حالی که همه اصلاح‌طلبان اقدام خلافی نکردند. به هر روی این جریان باید از هجمه به اصلاح‌طلبان در رسانه‌های خود دست بردارد و با مصلحت‌اندیشی به مذاکره با جریان مقابل رضایت بدهد.



مصطفی ایزدی،فعال سیاسی اصلاح طلب
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: