ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۹۶۰۰۱
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۰

بررسی طراحی شبکه هشدار سریع زلزله در شهرداری تهران

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از اتمام پروژه‌های مطالعاتی طراحی شبکه هشدار سریع زلزله در شهرداری تهران خبر داد.
تدبیر24»بابک نگاهداری با اشاره به اتمام پروژه مطالعاتی طراحی شبکه هشدار سریع زلزله در شهرداری تهران افزود: با توجه به وضعیت جغرافیایی شهر تهران و قرارگرفتن در مسیر زلزله طراحی این شبکه جزو الزامات بود که با ایجاد شبکه، همکاری موثری میان این مرکز و سازمان مدیریت بحران با بهره‌گیری از توان پژوهشی بخش خصوصی بوجود می‌آید.

وی گفت: این پروژه در 5 فاز اصلی طراحی و اجرا می‌شود که در فاز نخست امکان‌سنجی اجرای پروژه با توجه به تجارب کشورهای پیشرو در حوزه مطالعات زلزله و همچنین خصوصیات و ویژگی‌های شهر تهران مد نظر قرار گرفت. در فاز دوم هم مشخصات سیستم سخت افزاری سیستم هشدار سریع طراحی و در فاز سوم مشخصات سیستم نرم افزاری که باید بستر سخت افزار درنظر گرفته شده پیاده سازی شود، طراحی شد.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به اهمیت عملیاتی بودن نتایج این طرح افزود: در دو فاز مجزا طراحی سیستم نهایی هشدار سریع مبتنی بر طبقه بندی مکان ها در شهر تهران و بر اساس چهار سطح مجزای هشدار و همچنین نحوه توسعه سیستم و محاسبه هزینه‌های مورد نیاز پیاده سازی انجام شده است.

نگاهداری ادامه داد: پیاده سازی سیستمی که چند ثانیه پیش از زلزله بتواند هشدارهای لازم را به مسئولین و شهروندان اطلاع دهد می‌تواند با ایجاد امکان مدیریت زیرساخت‌های شهر به خصوص شبکه‌های گاز، برق و آب در مواقع خطر زلزله نقش مهمی در حفظ جان شهروندان تهرانی ایفا نماید.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون 46 ایستگاه که 20 ایستگاه از آن دارای اولویت اول هستند در نتایج این طرح پیشنهاد شده‌ است که می‌تواند به سرعت در دستور کار قرار گیرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: