ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۹۶۰۱۹
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۰

حضورانحصاري يك جريان

فلسفه نماز جمعه در اسلام اين است كه مردم به اخلاق و تقوا دعوت شوند و با مسائلي كه مربوط به دنياي اسلام است آشنا شده ودر جريان مسائل روز قرار گيرند.
تدبیر24» اين مهم بر عهده خطيب نماز‌جمعه است. در نماز جمعه ممكن است خطيب محترم مردم را به اخلاق و تقوا دعوت كند و حتي مردم را در جريان مسائل روز نيز قرار دهد؛ اما اگر احساس شود موضوعات و خبر‌هايي كه از اين تريبون مطرح مي‌شود، بر خلاف گروهي از مردم است اين مهم بر خلاف تقوا است. تقوا ايجاب مي‌كند در نماز جمعه جانبداري صورت نگيرد و انسان‌ها به يك چشم نگاه شوند. خطيب نماز جمعه مانند قاضي است؛ قاضي بايد عادلانه عمل كند اما ما شاهديم چه در سخنراني‌هاي خطبه، چه پيش از خطبه يك جريان سياسي صاحب اين تريبون است و جريان ديگر محروم شده است. بر اين اساس در شهرستان‌ها كساني كه در نمازجمعه شركت مي‌كنند يك عده معدود و كم‌شماري هستند. نگاهي به صف‌هاي نماز‌جمعه نشان مي‌دهد كه صف‌ها خلوت شده و جوانان نيز به اين امر مقدس اهميت لازم را نمي‌دهند؛ شايد يكي از علت‌ها همين باشد كه در نماز جمعه حقايقي كه بايد، گفته نشده و مسائل يك‌جانبه مطرح مي‌شود.
براي ارايه راهكار نخست بايد بررسي كرد آيا اراده‌اي براي حل اين مشكل وجود دارد يا خير كه متاسفانه ما شاهد اراده‌اي براي حل اين مشكل نيستيم. ستاد نماز جمعه مي‌داند صف‌هاي نماز خلوت شده است. مثلا در تهران نزديك به ١٠ ميليون جمعيت چه كساني شركت مي‌كنند؟ آيا دانشجويان و نخبگان شركت مي‌كنند؟ خيلي از مسوولان نيز ديگر علاقه‌اي به شركت ندارند. چرا رييس‌جمهور كه نفر دوم اجرايي كشور است، حتي يك بار هم در نماز جمعه حاضر نشود و صحبت نكند؟ حتي اين تريبون به معاون اول ايشان هم نمي‌رسد. بنابر‌اين بايد اراده‌اي در كار باشد تا بتوان اين موضوع را برطرف كرد كه همچين اراده‌اي در كار نيست.


فاضل ميبدي،استاد حوزه و دانشگاه

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: