ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۶۷۰
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۳

نمایندگان اروپا در راه دمشق

منابع دیپلماتیک اعلام کردند که سفیران و مسئولان سازمان‌های اطلاعات اروپا بار دیگر به دمشق باز می‌گردند.
به گزارش تدبیر24، ایسنا به نقل از پایگاه خبری پانوراما نوشت: منابع دیپلماتیک اعلام کردند که سفیران و جمعی از مسئولان سازمان‌های اطلاعاتی اروپا بار دیگر به منظور احیای روابط با مسئولان سوری به دمشق باز می‌گردند.

یکی از سفیران اروپایی که از دسامبر ۲۰۱۲ در بیروت به سر می‌برد، در این خصوص گفت: از ماه مه ما بازگشت تدریجی به سوریه را آغاز کرده‌ایم و در ابتدا به مدت یک یا دو روز به سوریه می‌رفتیم اما امروز ماهانه یک یا دو بار به خود دمشق می‌رویم.

پیشتر نمایندگان اتریش، رومانی، اسپانیا، سوئد و دانمارک و کاردار اتحادیه اروپا وارد دمشق شدند و برخی از آن‌ها چند روز بعد دیداری با فیصل المقداد، معاون وزیر خارجه سوریه برگزار کردند.

این در حالی است که برخی دولت‌های اروپایی اعلام کردند که این دیپلمات‌ها از هرگونه دیدار با شخصیت‌هایی که اسامی‌شان در فهرست مسئولان سوری است که در "سرکوب مردم یا حمایت از نظام سوریه" نقش داشتند، ممنوع هستند.

یک دیپلمات دیگر نیز به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: امکان ندارد با این افراد ارتباط برقرار کنیم اما اگر ما را به جایی دعوت کنند و یکی از آن‌ها آنجا باشد نمی‌توانیم پشتمان را به آن‌ها کنیم و اگر چیزی از ما بپرسند پاسخ خواهیم داد.

این دیپلمات آگاه ادامه داد: اتحادیه اروپا از کشورهای عضو این اتحادیه نخواسته که سفارت‌هایشان را ببندند بلکه بسته شدن سفارتخانه‌ها طرحی برای حمایت از مخالفان از سوی گروه "دوستان سوریه" بود و به عقیده من ظرف چند ماه اول سال ۲۰۱۴ شمار زیادی از سفیران و مقامات دیپلماتیک بار دیگر به دمشق باز می‌گردند.

وی تاکید کرد: فیصل المقداد در دیدار اخیرش با من در دانشگاه دمشق تاکید کرد که سوریه به ارتباط خود و روابط دیپلماتیکش با کشورهای جهان ادامه می‌دهد و ۴۳ هیات دیپلماتیک سوریه هنوز فعالیت می‌کنند و این یعنی اظهارات برخی مبنی بر اینکه سوریه منزوی شده، صحت ندارد.

پایگاه خبری پانوراما همچنین اعلام کرد که ظرف چند ماه گذشته شماری از مسئولان سازمان‌های اطلاعاتی غرب تماس‌هایی را با همتایان سوری خود از جمله رئیس دفتر امنیت ملی سوریه انجام داده و با وی درباره نحوه از سرگیری همکاری‌ها گفت‌وگو کردند.

یکی از این دیپلمات‌ها نیز گفت: بیشتر از هزار تروریست از اروپا برای جنگ به سوریه آمده‌اند و ترس آن وجود دارد که آن‌ها بار دیگر به اروپا بازگردند. لذا کشورهای اروپایی خواهان از سرگیری همکاری‌ها با سوریه هستند و حتی فرانسه‌ای که در راس جنگ علیه نظام سوریه است اخیرا دو تن از کارمندان خود را برای دیدار با رئیس دفتر امنیت ملی سوریه فرستاده تا بررسی کند که آیا امکان از سرگیری روابط مشابه گذشته میان دو سازمان اطلاعاتی وجود دارد یا خیر و رئیس دفتر امنیت ملی سوریه نیز اعلام کرده که امکان دارد اما تا زمانی که سفارتخانه‌های کشورهای اروپایی بسته باشد چنین چیزی محقق نمی‌شود.

پایگاه خبری پانوراما در پایان اعلام کرد که انگلیس نیز اقدامی مشابه فرانسه را اخیرا انجام داده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: