ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۹۶۷۱۵
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰

بازار کار بعضی رشته‌ها از رونق می‌افتد

یک استاد دانشگاه تنها ۱۹ درصد افراد شاغل در بازار کار را تحصیلکرده دانست و گفت: در آینده نزدیک بازار کار بعضی رشته‌های پردرآمد از رونق خواهد افتاد.
تدبیر24»مسلم خانی  اظهار کرد: در حال حاضر بیکاری در بسیاری از رشته‌ها نظیر بهداشت محیط، بهداشت حرفه‌ای، محیط زیست و آی تی زیاد است، ولی بازار کار آینده به شدت به این شغل‌ها نیاز دارد لذا باید رشته‌های آینده دار را شناسایی کنیم.

وی ادامه داد: بعضی رشته‌ها شاید امروز کم رونق باشند ولی بازار کار در آینده به آنها لبخند خواهد زد. خبرنگاری، روابط عمومی، خبرنگاری آنلاین و مجازی از جمله رشته‌هایی هستند که در حال حاضر با محدودیتهایی مواجهند و بازار کار بعضا به آنها روی خوش نشان نمی‌دهد ولی در آینده بازار کار خوبی خواهند داشت.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بازار کار کشور همچنان سنتی است و مدرن نشده است، اظهار کرد: در حال حاضر ۸۱ درصد نیروی که در بازار کار می‌کنند یکبار هم پایشان به دانشگاه باز نشده و تنها ۱۹ درصد آنها دانشگاهی هستند.

به گفته وی، ۸۱ درصد نیروهای کار غیرتحصیلکرده و ۱۹ درصد تحصیلکرده هستند و با توجه به آنکه بازار به سمت تحول و مدرن شدن می‌رود، نباید رشته‌هایی که آمار بیکاری آنها بالاست یا تحصیلکردگان آنها بیکارند، حذف کرد بلکه باید این رشته‌ها را تقویت و به روز کرد و بازار کار متناسب با آن را به وجود آورد.

مشاور ارشد کارآفرینی و کسب وکار در عین حال تاکید کرد: برای متناسب سازی بازار کار باید تیم‌های مشترکی در دانشگاه و بازار کار داشته باشیم تا روی بازنگری رشته‌ها تفاهم کنند.

خانی گفت: برآوردها نشان می‌دهد ۱۰ تا ۱۲ سال آینده بیشتر رشته‌هایی که امروز بازار کار دارند ۱۵ درصد ریزش می‌کند. مثلا رشته دندانپزشکی که الان به شدت پرتقاضاست در ۱۲ سال آینده افول خواهد کرد، چون به موازات پیشرفت علوم، واکسن‌های دندانپزشکی و یکسری نیازهای جانبی هم می آید که عملا بازار کار این رشته‌ را به افول نزدیک می‌کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: