تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۹۶۷۲۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۵

تهدید "نقدینگی" در حوزه "دارو"

وزیر بهداشت ضمن اشاره به تهدید نقدینگی در حوزه دارو و ایجاد مشکل در چرخه اقتصاد دارو، در عین حال به کمبود ۱۰۰هزار نیروی پرستاری در کشور اشاره و ابراز امیدواری کرد که دولت در ارایه صدور مجوز استخدام پرستاری همکاری کند.
تدبیر24»دکتر سید حسن هاشمی در یک برنامه تلویزیونی درباره بررسی عملکرد وزارت بهداشت در ۱۰۰ روز اول فعالیت دولت دوازدهم، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که در فعالیت تیم جدید غذا و دارو اتفاق افتاد، بازنگری سیاست‌ها برای حمایت از تولید داخل و قیمت‌گذاری دارو بود. در حال حاضر دارو به دلیل نقدینگی دچار مشکل است؛ دارو فروخته می‌شود، اما شرکت‌های دارویی پول آن را دریافت نمی‌کنند. این چرخه اقتصاد دارو را دچار مشکل می‌کند. طبق برنامه سازمان برنامه و بودجه، این مشکل باید تا پایان سال برطرف شود. البته در کنار آن کمی هم به همکاری سازمان تامین اجتماعی نیاز داریم؛ چون بیش از یکسال است که بدهی‌های این سازمان معوق مانده است.

سخت‌گیری در کیفیت دارو

کاهش واردات دارو

وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز نقدینگی تبدیل به تهدیدی برای دارو شده است، افزود: ما در مورد کیفیت دارو باید سخت‌گیر باشیم. در این دولت با وجود اینکه طرح تحول آغاز شد و ۱۱ میلیون نفر نیز بیمه شدند و مصرف دارو و تجهیزات پزشکی  گسترده‌تر شد، اما واردات دارو به ۴۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد؛ معنی این کاهش واردات، حمایت از تولید داخل است. در حال حاضر واردات دارو به ۱۰ درصد کاهش یافته است. درست است که دارو کالایی استراتژیک است، اما نمی‌توان مردم را اجبار به مصرف دارویی کرد که اثربخشی آن در مقایسه با داروهای دیگر کمتر است. ما باید بهترین دارو و تجهیزات را در اختیار مردم قرار دهیم. تلاش کرده‌ایم که ۷۵ درصد بالاترین قیمت داروی خارجی را به تولید کننده نمونه مشابه داخلی آن بدهیم.

وی تاکید کرد: نباید اختیار انتخاب دارو را از پزشک و بیمار بگیریم. اگر جلوی واردات را بگیریم، مردم اعتراض می‌کنند. شرکت‌های داخلی نیز نباید برای مصرف داروهای داخلی از زور استفاده کنند.

وزیر بهداشت با اشاره به وارد شدن بیش از ۱۰۰ قلم داروی جدید در بازار دارویی کشور طی چهار سال گذشته، ادامه داد: نباید اعتماد مردم در زمینه تجهیزات و دارو سلب می‌شود. آنها باید اعتماد کنند که برای سایر مسئولین کشور و شخص اول مملکت نیز از همان دارو و تجهیزاتی استفاده می‌شود که آنها مصرف می‌کنند. اعتماد مهمترین سرمایه ماست و به نفع شرکت‌های داخلی است که همین مسیر را طی کنند. اینکه بگوییم بهترین دارو و تجهیزات را داریم، کفایت نمی‌کند. مهم این است که در بازارهای بین‌المللی سهم خوبی از بازار دارو پیدا کنیم.

 عملکرد دستگاه‌های مسئول کنترل قاچاق مناسب نیست

وزیر بهداشت درخصوص نحوه نظارت بر سلامت غذایی نیز توضیح داد و گفت: بسیاری از غذاهایی که استفاده می‌کنیم باعث ایجاد بیماری‌های غیرواگیر می‌شوند، البته حجم و مقدار غذا نیز بسیار مهم است. هر نوع روغن نیز می‌تواند باعث گرفتگی رگ‌های بدن شود. ۵۰ درصد مرگ و میرها در کشور به دلیل ابتلا به فشار خون است. ۳۰ درصد مردم فشار خون دارند، اما از آن بی‌اطلاع هستند. ۵۰ درصد دیابتی‌ها نیز بیماری خود را کنترل نمی‌کنند. ۴۰ درصد مردم نیز دچار اضافه وزن و چاقی هستند و این ناشی از سبک زندگی نادرست و ورزش نکردن است.

وی افزود: بعضی از موادغذایی موجود در کشور قاچاق و تقلبی هستند. دستگاه‌های مسئول در این زمینه خیلی موفق عمل نکرده‌اند. ما در موضوع نظارت کارآمد نیستیم، البته نظارت بر محصولات غذایی که از گمرک وارد می‌شوند خوب است، اما مجموع تیمی که نظارت بر محصولات بازار را انجام می‌دهند کمتر از ۲۰۰ نفر است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در ایران برای نظارت کمتر هزینه می‌کنیم، تصریح کرد: یکی از اشکالات ما این است که قانون می‌نویسیم، اما نظارت نمی‌کنیم. من باید سیاستگذار و ناظر باشم، اما الان کار من شده بیمارستان، تهیه شیر خشک و دارو و... و. تصدی‌گر شده‌ام و خودم باید بر خودم نظارت کنم. بنابراین باید ساختار را تغییر داد و برای نظارت هزینه کرد.

ادامه حمایت از بیماران صعب‌العلاج

وزیر بهداشت درباره چگونگی حمایت از بیماران صعب‌العلاج نیز توضیح داد و گفت: تمام تلاش ما این است که حمایت‌هایی که آغاز شده، آسیب نبیند و استمرار داشته باشد. آقای روحانی نیز به تمام دولت این موضوع را تاکید می‌کنند و می‌گویند مراقبت کنید مردم در تهیه تجهیزات، کاهش پرداختی از جیب و غیره مثل گذشته دوباره به زحمت نیفتند.

پیشنهاد بیمه خاص دندانپزشکی در کشور

هاشمی با بیان اینکه در زمینه خدمات دندان پزشکی ناقص عمل کردیم، تصریح کرد: ما توانستیم کار پیشگیری را برای کودکان زیر ۱۴ سال انجام دهیم. در حال حاضر شیوع پوسیدگی چهار صدم درصد کاهش یافته و ۳۵ میلیون خدمت به این گروه سنی ارائه شده است. علاوه بر این سه هزار کلینیک دندان پزشکی نیز راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: ۲۶ درصد پولی که مردم از جیب خود می‌دهند در حوزه سلامت می‌دهند، بابت خدمات دندان پزشکی است. نمی‌توانم قول دهم که این بسته خدمت را توسعه می‌دهیم؛ چون اعتباراتی نیاز است که با توجه به شرایط بودجه کشور دست نیافتنی است. پیشنهاد ما بیمه خاص دندان پزشکی است؛ با این وجود اگر خدمات را کلی‌تر بخریم، قیمت‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند. البته باید نظارت بیشتری به تعرفه‌ها و خدمات پرهزینه داشته باشیم و اگر تخلفی صورت گرفت با آن برخورد کنیم. بهترین کار در حوزه دندان پزشکی پیشگیری است. در غیر این صورت باید بخش عمده‌ای از هزینه‌های جیب مردم برای این خدمات دندانپزشکی پرداخت شود.

کمبود ۱۰۰هزار پرستار در کشور

دولت در ارایه مجوز  استخدام پرستاران همکاری کند

وزیر بهداشت در ادامه درباره حوزه پرستاری نیز با بیان اینکه وضعیت معیشت پرستاران در مقایسه با پزشکان و پرستاران کشورهای دیگر مناسب نیست، ادامه داد: در دولت قبل کمک‌هایی در زمینه کارانه پرستاران صورت گرفت، اما کافی نیست. پرستاران نیز از این وضعیت ناراضی هستند و حق دارند. تعداد آنها کم است و به اندازه دو برابر کار می‌کنند. ما صد هزار پرستار در کشور کم داریم. این به معنی نبود پرستار نیست، بلکه دولت اجازه استخدام نمی‌دهد. ما آنها را مجبور می‌کنیم که اضافه کار بایستند، بنابراین فشار زیادی به این گروه وارد می‌شود. امیدوارم دولت در این مورد همکاری کند و در دولت دوازدهم متفاوت‌تر در حوزه پرستاری عمل شود.

طرفدار "طب سنتی" هستیم نه "شیادی"

هاشمی در ادامه صحبت‌هایش درباره طب سنتی نیز با بیان اینکه ما طرفدار طب سنتی هستیم اما شیادی قابل ورود به این حوزه نیست تصریح کرد: افرادی در لباس‌های رنگارنگ از باورهای مردم سوءاستفاده می‌کنند و خودشان را پشت تابلوی طب سنتی پنهان می‌کنند. ما در این زمینه کوتاهی زیادی کردیم. طب سنتی مکمل است و پزشکان نباید در حوزه طب مدرن از اثرات آن غافل شوند.

برچسب ها: تدبیر24 نقدینگی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: