ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۷۰۸۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۷

بحران‌زدایی از صندوق‌های بازنشستگی

نماینده سابق مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی تاکید دارد که هزینه‌های صندوق‌های بازنشستگی به عنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی به طور روزافزونی افزایش می‌یابد و عدم چاره‌جویی شانس بروز بحران‌های جدی‌تر را در آینده افزایش می‌دهد.
تدبیر24»کمال‌الدین پیرموذن در یادداشتی برای «خانه ملت» به مشکلات پیش روی صندوق‌های بازنشستگی پرداخت.

او نوشت: «امروز درآمدهای در دسترس صندوق‌های بازنشستگی به واسطه افزایش سهم بازنشستگان و فقدان سرمایه‌گذاری‌های سودمند اقتصادی در صندوق‌ها با چالش‌های جدی مواجه شده‌اند و نگرانی‌های اساسی برای مشترکین اجتماعی آنها فراهم آورده است. پایدارسازی صندوق‌های بازنشستگی، مشکل اصلی آنها به شمار می‌رود و این مهم از عدم پیش‌بینی روز مبادا و انجام نشدن سرمایه‌گذاری خوب منتج می‌شود.

با افزایش تعداد بازنشستگان به بیمه‌شدگان، آن هم در اقتصادی که بیش از آن که شغل ایجاد کند، بازنشسته تولید می‌کند، مشکل صندوق‌های بازنشستگی شدیدتر می‌شود. این گرفتاری‌ها اهمیت سرمایه‌گذاری مزیت‌دار و مدیریت بهینه سرمایه‌گذاری‌های معموله را با واگذاری یا افزایش بهره‌وری و بازدهی و ارزش افزوده ذخایر آن نشان می‌دهد.

هزینه‌های صندوق‌های بازنشستگی به عنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی به طور روزافزونی افزایش می‌یابد و عدم چاره‌جویی و اعمال اصلاحات به موقع، شانس بروز بحران‌های جدی‌تر را در آینده افزایش می‌دهد.

قانونگذاری باید قابلیت اجرایی داشته باشد، حسب مطالعات اکچوری با عنایت به مجموع تعداد ٢٨ قانونی که تا کنون در هماهنگ سازی حقوق بازنشستگی بدون پشتوانه مالی به صندوق بازنشستگی کشوری تحمیل شده بالغ بر رقم ٤٢٠هزار میلیارد تومان تعهداتی برای صندوق بازنشستگی کشوری ایجاد کرده است.

صندوق‌های بازنشستگی ماهیت بین‌النسلی داشته و منابع مالی اصلی آنها در تامین حقوق بازنشستگان، حق بیمه بازنشستگی دریافتی از کارکنان شاغل بوده که مطابق قانون و اساسنامه صندوق‌ها، باید سرمایه‌گذاری شده و درآمد حاصل از آن، صرف پرداخت حقوق بازنشستگی شود ولی در شرایط فعلی به ناچار و اجبار، کسور بازنشستگی که حدود ٢٣درصد منابع مالی صندوق بازنشستگی را تشکیل می‌دهد، بلافاصله پس از دریافت، در پرداخت حقوق بازنشستگی تماما هزینه می‌شود.

این خود از بحران بسی هایل‌تر است

این چنین حالت بلای کشور است

صندوق‌های بازنشستگی باید ساختارهای سازمانی خود را برای شرایط مدیریت مطلوب مالی و اقتصادی آن، تنظیم و تعدیل کنند و با بهره‌گیری از مشارکت موثر بازیگران عرصه بیمه اجتماعی و سرمایه‌گذاری تعیین‌کننده، دستاوردهای پایداری را برای مشترکین اجتماعی خود فراهم آورند.»

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: