ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۷۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۹

آسیب زلزله‌ به آثار تاریخی

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند گفت: زلزله‌های آذر ماه سال 96 باعث عمیق‌تر شدن زخم‌های بازار تاریخی زرند و دیگر آثار شاخص در شهرستان زرند شده است.
تدبیر24»محمداسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا خواستار تسریع در امر مقاوم سازی بازار زرند شد و افزود: بازارهای تاریخی به‌عنوان پیشانی تاریخی زرند هستند در صورتی که موضوع مقاوم‌سازی راسته بازهای سه گانه زرند و بهسازی و بازسازی مغازه‌های بازار به تاخیر بیفتد ممکن است روزی برسد که حسرت همین اندک داشته‌های تاریخی که بر اثر خشم طبیعت محو شده‌اند  بر دل شهر بماند.

اسلامی بیان‌کرد: سال گذشته در بازدید دکتر نوبخت از بازار زرند اختصاص مبلغ 10میلیارد ریال برای مقاوم سازی ابنیه تاریخی مورد موافقت قرار گرفت که بعدها این مبلغ به 5میلیارد ریال کاهش یافت اما هنوز تخصیص لازم صورت نگرفته است.

وی از قلعه دیوو در شعبجره و چهار برج یزدان آباد و برج زرندوییه و قلعه دشتخاک بعنوان شاخص‌ترین آثار تاریخی شهرستان یاد کرد که در اثر بلایای طبیعی در معرض خطر جدی قرار گرفته‌اند، افزود: بازسازی فوری این آثار که غالبا در لیست ثبت ملی کشور قرار گرفته اند بعنوان راهکاری جدی است که نیاز جدی و اورژانسی به بودجه ملی دارند.

رئیس اداره میراث فرهنگی زرند با اشاره به چشم‌انداز سال1400 گردشگری در زرند و تبدیل شدن به قطب گردشگری جدید در جنوب شرق کشور گفت: اینکه تلاش داریم تا به این نقطه برسیم و از طرفی نسبت به حفظ و نگهداری و مقاوم سازی آثار اقدامی نشود اصلا جالب نیست.

اسلامی مطرح کرد: اعتبارات دولتی بسیار محدود و کفاف لازم برای این‌کار را ندارد و باید یک عزم عمومی برای حفاظت از آثار شکل گیرد که البته در بحث آثاری که ملک خصوصی افراد نیستند نمی‌توان انتظار چندانی برای استحصال این موضوع داشت، اما در بسیاری از اماکن تاریخی می‌توان با مشارکت بخش خصوصی یا واگذاری به این حوزه شاهد رونق گردشگری باشیم.

وی خواستار مشارکت ادارات کل بنیادمسکن و میراث استان برای بازسازی مغازه‌های بازار با اعطای تسهیلات ارزان قیمت شد و بیان کرد: پیشنهاد سال گذشته ما این بود که دولت با تخصیص تسهیلات ارزان قیمت به مالکان مغازه های بازار زرند همچنان که به بازسازی خانه‌ها توجه نموده است در بحث مغازه‌های بازار نیز این تسهیلات پرداخت شود تا با همکاری و نظارت میراث فرهنگی و بنیادمسکن شاهد بازسازی مغازهای بازار با نمای واحد و یکسان باشیم که این امر حتی باعث خواهد شد تا مغازه‌های خسارت دیده و غیرمقاوم باعث فشار بر پیکره راسته بازار نشود.

وی گفت: به دستور مدیرکل میراث فرهنگی استان کارگروهی تشکیل شده که در ارتباط با میزان خسارتهای وارد شده به اماکن تاریخی شهرستان‌های زرند، کرمان و راور در حال بررسی هستند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: