وی افزود: روزگاری اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا کشورهای منطقه و سرنوشت آنها را بین خود تقسیم کرده بودند. انقلاب اسلامی اولین پدیدهای بود که تن به هیچیک از این دو قدرت نداد و شکافی در مرز بین آن دو به وجود آورد. جنگ تحمیلی هشتساله توافق دو قطب برای پر کردن این حفره بود. امام فرمودند که دست آمریکا از آستین شوروی بیرون آمد. نظام صدام عمیقاً وابسته به سلاحهای شوروی بود. اولین کشتی با ما را این دو قدرت بهطور همزمان گرفتند و همه میگفتند که جنگ تحمیلی بیست سال طول میکشد.
رضایی با اشاره به حادثه فروپاشی شوروی، تصریح کرد: یکی از این دو قدرت از صحنه خارج شد و کشورهای وابسته به شوروی و کشورهای درون اتحاد جماهیر، آزاد شدند. با فروپاشی شوروی در منطقه خلا به وجود آمد و آمریکاییها آمدند تا با جنگ این خلأ را پر کنند نهایتا افغانستان، عراق، سوریه و لبنان از اهداف آمریکاییها بود که میخواستند با تسلط بر این منطقه، جمهوری اسلامی را از بین ببرند و به نوعی با روسیه همسایه شوند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: با این حال آمریکا نه تنها به پیشروی نائل نشد، بلکه عقب نشست و مشکلات جدی پیدا کرد. در عراق مسلمانان انقلابی سر کار آمدند. در افغانستان هم آمریکاییها توفیقی نیافتند. آمریکایی ها عراق را از دست دادند؛ به طوری که شیعیان در این کشور مسلط شدند و عراق پایگاه جدیدی برای خیزش مسلمانان شد.
رضایی ادامه داد: هنگامی که حوادث داعش رقم خورد، آمریکاییها هم مخالف و هم موافق داعش بودند. آنها بدشان نمیآمد که نظام عراق سرنگون شود و امروز پس از آن که جمهوری اسلامی توانسته داعش را شکست دهد، کمربند جدیدی تشکیل شده که برای آمریکاییها بسیار تلخ و ناگوار است. از این رو ترامپ قطعا به دنبال راهکار جدیدی است. از سویی حوادث یمن، قدرت نفوذ ایران را بالا برده و عربستان و اسرائیل در محاصره دوستان ایران قرار گرفته اند.
وی با اشاره به سیاستهای خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران، گفت: ترامپ میخواهد با طرحهای جدید، فشارهای مضاعفی را بر ایران تحمیل کند و آمریکا و هم پیمانانش در چهارسال آینده فشارهای خود را شدت خواهند داد. کانون این آرایش جدید، اسرائیل، عربستان و آمریکاست و از بحث سعد حریری در لبنان تا نمایش موشکی دیروز و بحثهای دیگر ادامه پیدا خواهد کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: مهمترین نقطهای که دشمنان ما روی آن دست گذاشتهاند، اقتصاد ایران است چرا که در این مقوله ضعف داریم و همین موضوع آنها را به موفقیت امیدوار کرده است. بیش از ده سال است که مقام معظم رهبری برای سالها عناوین اقتصادی انتخاب می کنند زیرا دعوای اصلی در اقتصاد است. در مصاف امروز ما در منطقه، اقتصاد میتواند اقتدار ما را حفظ کند و یا خدای ناکرده دستاوردهای ما را از ما ببرد.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس با اشاره به مزایای استفاده از فرصتهای پدید آمده پس از شکست داعش، افزود: در حال حاضر ۴۰ درصد ساختمانها در سوریه ویران شده و هزینه بازسازی زیادی را میطلبد. ما امروز به راحتی میتوانیم از طریق راه آهن به بنادر سوریه دسترسی پیدا کنیم و باید تولید، فناوری و معادن خود را فعال کنیم.
وی تاکید کرد: عراق نیز نفت فراوانی دارد که لازم است در مناقصات نفتی آنها برنده شویم. اگر نتوانیم از این فرصتها استفاده کنیم، دیگران استفاده خواهند کرد. آمریکاییها اقتصاد ما را میشناسند و امیدوارند ما را در داخل کشور از طریق اقتصاد زمین بزنند. اگر میخواهیم اقتدار خود را در منطقه حفظ کرده و در داخل در مقابل تحریم ها پایداری کنیم، باید به اهمیت مقوله اقتصاد توجه داشته باشیم.
این استاد دانشگاه جامع امام حسین(ع)، گفت: عدهای در داخل میخواهند با بحث های حاشیهای، توجه ما را از اقتصاد دور کنند. جنگ ما جنگ اقتصادی است و با جوشش از درون قابل مدیریت است. اگر تحول اقتصادی را تسریع نکنیم، باید به مرزهای خود برگردیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین اظهار کرد: اقتصاد ایران بدون یک نهضت اجتماعی – اقتصادی موفق و شکوفا نمیشود. مهمترین معیار، شاخص رشد اقتصادی است که در چهل سال بعد از انقلاب، تغییر معناداری نداشته است. رشد اقتصادی، مدیریت اقتصادی و بهره وری و نظم میخواهد و به آمدن این و رفتن آن مسؤول ربطی ندارد.
رضایی با تأکید بر لزوم برپایی یک نهضت اجتماعی –اقتصادی در جامعه، تصریح کرد: جامعه ما باید آماده مجموعهای از اتفاقات شود. زندگی مردم باید تغییر کند و تولید به جایگاه خود برسد. دولتمردان ما باید از روحیات تکنوکراتی خارج شوند. ما منابع مختلفی داریم و میتوانیم با انرژی آزاد شده اجتماعی به شکوفایی اقتصادی برسیم.
وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان، با اشاره به لزوم توجه به مسائل داخلی اقتصاد ایران، گفت: اقتدار بیرونی ما و ضعفهای داخلی ما یک کلید دارد و آن اقتصاد است و کلید اشتباهی فاقد کارایی است. نهضت اجتماعی –اقتصادی، یک نیاز واقعی است و اقتصاد باید به عزمی عمومی تبدیل شود و به عنوان یک مبارزه و فعالیت انقلابی که ثروت، تولید و اشتغال را در خود جا داده، مورد توجه قرار گیرد.
رضایی همچنین تاکید کرد: چینیها دو هدف را برای خود تعیین کردهاند و میخواهند با اقتصاد خود تا هلند پیش بروند به طوریکه از طریق اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی خود را دنبال میکنند. اقتصاد وسیلهای برای مبارزه است. باید بازارهای منطقه را با خنثی کردن تحریم های آمریکا دنبال و ریال خود را در منطقه مانند دلار فراگیر کنیم. باید طریقت اقتصاد را از حالت کلاسیک خارج کنیم و مردم را به صحنه بیاوریم. باید توزیع عادلانه ثروت را جدی بگیریم و فساد اداری و اقتصادی را به عنوان یک مانع جدی از سر راه برداریم تا ضمن مبارزه با فساد آن هم به طور بی رحمانه، بتوانیم به شکوفایی اقتصادی بیندیشیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از اشتباهات دولتها در عرصه اقتصاد و همین طور بودجه تنظیم شده برای سال آینده، افزود: برخی مسوولان، اشتباهی در جایگاه مدیریت قرار گرفته اند. هر روز اتومبیل اقتصاد را به در و دیوار می کوبند. اکنون نیز بودجهای که تنظیم شده، چک کشیدن روی هوا است. مدیریت اقتصادی کشور به اشتباه به بعضی از این آقایان سپرده شده است.
رضایی خاطر نشان کرد: واقعیت این است که هر کشوری باید روی پای خود راه
برود. اقتصاد ما هم باید با روحیات، فرهنگ، مذهب و جغرافیای ما سازگار
باشد. باید چنین مدلی را طراحی کرد. دولت متمرکز در قانون مشروطه نبود.
رضاشاه همه چیز را در تهران مستقر کرد و کل نظام شهری ما را به هم ریخت. او
ساختار مبادلات ما را عوض کرد و ما بعد از انقلاب ساختار از قبل تعیینشده
را ادامه دادیم. اقتصاد بومی و اسلامی به ما حکم میکند که اقتصاد را
ایالتی کنیم و اجازه دهیم که شهرها و استانها با هم رقابت کنند. در بند
دوم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی آمده که رقابتهای استانی و منطقهای
باید تقویت شود. این رقابت بدون اختیارات قابلدستیابی نیست. ما باید سیاست
را از اقتصاد جدا کنیم و اقتصاد ما باید کمترین تأثیر را از تغییر دولتها
و مجالس بگیرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: با چنین اصلاحاتی، تولید فناوری و ثروت را در کشور خواهیم داشت. کانون این اصلاحات، دولت و مجلس است. مجمع تشخیص مصلحت نظام در سیاستگذاری به رهبر معظم انقلاب مشورت میدهد و ایشان تصمیم میگیرند و ابلاغ میفرمایند، بنابراین باید از بخشهای اجرایی و تقنینی، مطالبه گری کرد و نمیتوان خارج از مکانیزمهای قانونی عمل نمود.