ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۷۵۶۹
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۰

20 پژوهشگر و فناور برتر معرفی می‌شوند

مدیرکل دفتر امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از معرفی 20 پژوهشگر و فناور برتر در روز 27 آذرماه جاری خبر داد.

تدبیر24»دکتر محسن شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران در روز 27 آذرماه برگزار خواهد شد، افزود: این جشنواره هر ساله در هفته پژوهش و فناوری با هدف ترویج فرهنگ پژوهش و معرفی توانمندی‌ها، ایجاد ارتباط میان محققان کشور و تقدیر از پژوهشگران برگزار می‌شود.

وی با اشاره به فرآیند انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر در این جشنواره، اظهار کرد: بر اساس آیین‌نامه افراد منتخب طی دو مرحله مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. در مرحله اول دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فناوری عده‌ای از پژوهشگران و فناوران را بر اساس شاخص‌های اعلام شده در این آیین‌نامه به دبیرخانه جشنواره معرفی می‌کنند.

شریفی ادامه داد: در مرحله دوم از سوی دبیرخانه جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران افراد معرفی شده در 6 کارگروه تخصصی "علوم پایه"، "کشاورزی و منابع طبیعی"، "علوم انسانی و هنر"، "فنی و مهندسی"، "پزشکی" و "دامپزشکی" مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

مدیرکل امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه در این دوره علاوه بر معرفی پژوهشگران و فناوران برتر، پژوهشگران برتر با رویکرد مهارت افزایی نیز مورد تقدیر قرار خواهند گرفت، یادآور شد: در این بخش پژوهشگران علاوه بر دارا بودن طرح‌های پژوهشی و مقالات علمی باید دارای اقداماتی در راستای مهارت‌افزایی باشند.

به گفته وی،‌ به دلیل اینکه این بخش در سال اول است که اجرایی می‌شود و پرونده‌های ارسالی تکمیل نشد، در این بخش برگزیده‌ای انتخاب نشده است.

شریفی با بیان اینکه در این دوره ار جشنواره تعداد 286 پرونده به دبیرخانه ارسال شده است، خاطر نشان کرد: این پرونده‌ها از سوی دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فناوری ارسال شده بود که از این تعداد 46 پرونده مربوط به دستگاه‌های اجرایی و مابقی مربوط به دانشگاه‌ها و مراکز علمی بوده است.

وی اضافه کرد: پس از انجام داوری‌ها در نهایت 20 نفر به عنوان برگزیدگان نهایی این دوره از جشنواره برگزیده شدند که 3 نفر در حوزه علوم انسانی و هنر، 3 نفر در گروه کشاورزی و منابع طبیعی، 3 نفر در گروه فنی و مهندسی، 3 نفر در علوم پایه، 3 نفر در پزشکی و یک نفر در گروه دامپزشکی به عنوان پژوهشگران  برتر انتخاب شدند.

شریفی با تاکید بر اینکه در بخش فناوران نیز 4 نفر به عنوان برگزیدگان نهایی انتخاب شدند، اضافه کرد: حضور پژوهشگران در سطح بین‌المللی و مشارکت در تولید علم که با شاخص  مقاله سنجیده می‌شود، مشارکت در حل مشکلات جامعه و رفع نیازهای کشور که با داشتن طرح پژوهشی برون سازمانی ارزیابی می‌شوند، کیفیت دستاورد پژوهشی که با چاپ مقاله در مجلات معتبر علمی با رتبه بالا و تعداد ارجاعات سنجیده می‌شود و داشتن کتاب، آثار هنری و ثبت اختراع از جمله شاخص‌های انتخاب پژوهشگران برتر بوده است.

مدیر کل دفتر امور پژوهشی وزارت علوم سابقه فرد متقاضی در حوزه‌های فناوری و داشتن طرح‌های فناورانه منجر به تجاری‌سازی را از شاخص‌های انتخاب فناوران برتر ذکر کرد. 

برچسب ها: تدبیر24 پژوهشگر
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: