ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۹۸۰۱۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۶

گامی به جلو با تن دادن به اراده ملت

اکثریت ملت رشید ایران اسلامی، پس از حضور مجدد چشمگیر در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری خواهان بهبود وضعیت مالی و اقتصادی، اصلاحات امور اجتماعی و سیاسی و پاسخگویی مسئولان به مطالبات قانونی و مشروعشان شدند.
 تدبیر24»پیشتر به‌تدریج به ‌این تصور رسیده بودند که رأی و نظر آنان نافذ نیست و صدای آنان شنیده نمی‌شود و این در حالی بود که هم با حماسه‌آفرینی سیاسی مردم، ایران بیش از پیش چهره مثبت و موجهی در عرصه جهانی پیدا کرده و هم اینکه در مقطع تبلیغات انتخاباتی ریاست‌جمهوری، عموم کاندیداها انتظارات مردم را خیلی زیاد کردند. مردم با وجود همه تنگناها و دشواری‌ها، چون به مردمسالاری دینی برای اعتلای ایران و اسلام باور یافته‌اند، با عزمی متوکلانه رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس را برگزیده‌اند و انتظار دارند منتخبان آنان، موقعیت محیطی و اجتماعی و اقتصادی بهتری را برای آنان فراهم کنند. همه‌ ایرانی‌ها از اینکه درآمد سرانه مردم کاهش یافته، ناراحت هستند. گرانی، تورم، رکود و بیکاری برای مردم زجرآور است و چهره كریه فقر، گستردگی وسیعی یافته و فساد و تبعیض از مظاهر تلخ جامعه ما شده است. بدون تردید بی‌‌‌اعتنایی به مطالبات مشروع و قانونی مردم و بی‌‌‌توجهی به افکار عمومی، به‌تدریج می‌تواند دستاوردهای درخشان دولت در سطوح داخلی و خارجی را تحت‌الشعاع قرار داده و روند امور را در مسیری که خواست همه مخالفان جمهوری اسلامی ایران از جمله آمریکا است به پیش ببرد. مردم بزرگ و باوفای ایران بر باور خویش به راستی گفتار و درستی کردار رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس، پای فشردند، اینک نوبت آنان است که به پیمانی که با مردم بسته‌اند در عمل وفاداری کنند. پنهانکاری‌ها و پرده‌پوشی برخی سازمان‌ها و تشکیلات، سوءظن‌های فراوان مردمی را باعث شده است و بی‌‌‌شک شاه‌کلید حل مشکلات و عقب‌ماندگی‌ها، پایان‌دادن به تمام این پنهانکاری‌هاست. با حاشا کردن مشکلات کشور، اگر قرار بود مشکلی حل شود، اکنون یک کشور بی‌‌‌درد و مشکل داشتیم. ارتقای کیفیت زندگی ایرانیان با تحقق حکمرانی شایسته و حمایت نسل جوان، با تکیه بر مردم و بهره‌گیری نیک از ذخایر دانش، آگاهی و تجربه و نقد دلسوزانه آنان میسر است. قانون اساسی در برگیرنده گام‌های بلند پیشوای کبیر انقلاب اسلامی و آرزوها و خواسته‌های بحق مردم بزرگوار ایران در جریان مبارزه دشوار علیه استبداد و وابستگی رژیم ستمشاهی است که همگان بایستی بدان استناد کنند و برای ساماندهی نارسایی‌ها و رفع مشکلات اساسی به رئیس‌جمهور منتخب مردم یاری رسانند. آقای رئیس‌جمهور بدانند برخی از تشکیلات اجرایی این دیار، به‌رغم ظاهرشان، بر مردمسالاری استوار نیستند و فرایند مشارکت موثر ‌کارشناسی در تصمیم‌سازی، در آنها مختل است. همت كنند فرایند مشارکت عمومی را درتصمیم‌سازی بیش از پیش تجربه کنند. بی‌‌‌تردید راه برون‌رفت از این وضعیت حساس و ویژه، جز با تکیه بر راهبرد اصلاحات امورات و اعتمادسازی بیش از بیش در سطح ملی و بین‌المللی ممکن نیست. با کمال ناباوری، در این شرایط بس حساس و ویژه مقطع کنونی کشور، ناشی از تحولات پیرامونی کشور ما، در ماه‌های اخیر، متاسفانه عده‌ای با اظهارات و عملشان گویی قصد انتقام از ملت و تلخ کردن کام مردم را دارند. همگان اهتمام برای فراهم‌ آوردن بستر مناسب لازم برای کار مدیریتی در کشور برای دولت و رئیس آن مجدانه به‌عمل آورده و یار شاطر باشیم نه بار خاطر! باید پذیرفت که تنها با حمایت مردمی می‌توان خدمت کرد. تقابل نیروهای سیاسی با رئیس‌جمهور را نمی‌توان اصلاح‌طلبی نامید. تخریب و تخطئه رئیس‌جمهور را در زمره فعالیت‌های اصلاح‌طلبانه نمی‌توان شمرد. شکست روحانی، شکست اصلاحات و اعتدال بوده و عبور از روحانی یعنی هموار کردن راه برای پوپولیسم و بسترسازی برای جان‌گرفتن احمدی‌نژادی جدید.


کمال الدین پیرموذن،نماینده سابق مجلس
برچسب ها: دولت مردم روزحانی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: