تدبیر24»احمد ترابی در گفتوگو با ایسنا، تصریح کرد: در صورت بروز وقایعی همچون زلزله، علاوه بر اینکه تمامی نقاط شهر و بافتهای مختلف را تحتتأثیر قرار میدهد، بناهای تاریخی بیش از بناهای جدید ساخته شده آسیب خواهند دید چرا که بناهایی قدیمی و تاریخی هستند.
وی افزود: برای پیشگیری از این موضوع اقدام به تهیه ضوابط بافتهای تاریخی و ارائه طرح ویژهای به منظور مرمت و استحکامبخشی بناهای تاریخی کردهایم.
ترابی با تأکید بر اینکه ادارهکل میراث فرهنگی استان آمادگی لازم برای مشارکت در مرمت بناهای تاریخی با مالکان بناها و خانههای تاریخی را دارد، خاطرنشان کرد: بناهایی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند را میتوانیم با مالکان آنها طی عقد قراردادی مرمت و استحکامبخشی کنیم.
وی ادامه داد: متأسفانه در برخی مواقع مالکان بناهای تاریخی بدون هماهنگی با میراث فرهنگی اقدام به مرمت میکنند در حالیکه باید مصالح بهکار رفته در اصلاح بنا با ساختار بنای تاریخی سنخیت داشته باشد و به صورت تخصصی تحت مرمت و بازسازی قرار گیرد.
معاون میراث فرهنگی استان همدان تأکید کرد: هر ساله میراث فرهنگی اقدام به مرمت برخی بناهای تاریخی میکند که در ابتدای امر تقویت پیها و استحکامبخشی به بنا دیده میشود سپس بنای موردنظر تحت مرمت قرار میگیرد.
وی در پایان با بیان اینکه تا کنون بیش از 30 پرونده مرمت و استحکامبخشی به بناهای تاریخی تشکیل و به تهران ارسال شده است، گفت: در صورت تصویب مرکز، به صورت مشارکتی اقدام به مرمت بناهای تاریخی با مالکان بناها خواهیم کرد.