ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۹۸۲۰۵
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۳
پورابراهیمی:

هرگونه تغییر در قیمت حامل‌های انرژی آثار تورمی به دنبال دارد

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هرگونه تغییر در قیمت حامل‌های انرژی آثار تورمی به دنبال دارد، ‌گفت که هیچگونه تغییری در قیمت حامل‌های انرژی مدنظر مجلس نیست.

تدبیر24»محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مجلس با هرگونه افزایش قیمت حامل‌های انرژی که آثار تورمی آن در اقتصاد کشور قابل کنترل نباشد، صددرصد مخالف است زیرا شکی نداریم که هرگونه تغییر در قیمت حامل‌های انرژی، آثار تورمی به دنبال دارد.

وی افزود: ما باید بررسی کنیم قیمت هر یک از حامل‌های انرژی به چه نحو است و کشش قیمتی هر کدام را محاسبه کنیم و بعد میزان مصرف و اطلاعات مربوط به آن استخراج شود. نکته بعدی این است که این منابع می‌خواهد کجا برود؟ اگر می‌خواهیم با تغییرات قیمت موافقت کنیم حتی در صورتی که این تغییرات جزئی باشد مهم این است که در کجا قرار است هزینه شود. اگر می‌خواهد صرف هزینه‌های جاری دولت شود صددرصد با آن مخالفیم. ما باید این منابع را به سمت اشتغال و تولید که اولویت ماست ببریم.

نماینده مردم کرمان در مجلس با بیان اینکه هیچگونه تغییر قیمتی در حامل‌های انرژی مدنظر مجلس نیست، گفت: آنچه در لایحه بودجه به عنوان پیشنهاد دولت آمده را با دو شرط بررسی می‌کنیم؛ یکی اینکه تغییرات قیمت سبب شوک قیمتی در اقتصاد نشود و قدرت خرید مردم را تضعیف نکند و دیگر اینکه آثار ناشی از این منابع در کجا می‌خواهد مصرف شود؟ اگر می‌خواهد به حوزه تولید و اشتغال برود نگاه ما مثبت است وگرنه از اساس با آن مخالف هستیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مجلس موافق حذف یارانه‌ پردرآمدهاست و دولت باید کسانی که یارانه تاثیری در درآمدشان ندارد را شناسایی کند، گفت: ما صددرصد با حذف یارانه این افراد موافقیم. البته نکته مهم این است که منابع حاصل از حذف دهک‌های بالا قاعدتا باید برای تولید و اشتغال هزینه شود و شناسایی این افراد نیز به عهده دولت خواهد بود.

پورابراهیمی ادامه داد: دولت از قانون هدفمندی عدول کرده و در لایحه بودجه ۹۷، قانون هدفمندی کاملا نقض شده است. تشکیل صندوق رفاه و حذف سازمان هدفمندی و عدم اختصاص منابع به حوزه اشتغال و تولید و بودجه عمرانی که در قانون تصریح شده، خلاف قانون اساسی است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: