ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۹۸۴۳۳
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۸

حال و روز خوب این روزهای بورس

در دومین روز معاملات تالار شیشه‌ای در این هفته شاخص کل ۷۱۳ واحد رشد کرد و به رقم ۹۷ هزار و ۵۲۹ واحدی رسید. این رشد درحالی رخ می دهد که نماگر بازارسرمایه در هفته های گذشته توانسته چندین بار کانال شکنی کند، در دادوستدهای امروز پتروشیمی‌ها و نمادهای پالایشی بیشترین تاثیر را در رشد دماسنج بازار سرمایه برعهده داشتند.
تدبیر24»امروز یکشنبه شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۷۱۳ واحد رشد کرد و تا رقم ۹۷ هزار و ۵۲۹ واحدی افزایش یافت. شاخص کل هم وزن نیز با ۳۷ واحد رشد تا رقم ۱۸ هزار و ۸ واحدی رشد کرد.

دماسنج بازار سرمایه امروز در حالی تراز ۹۷ هزار واحدی را رد می کند که در ماه های گذشته در نیمه کانال ۸۵ هزار واحدی قرار داشت. در هفته ها و ماه های گذشته موضوعاتی همچون افزایش جهانی قیمت فلزات اساسی و محصولات نفتی و پتروشیمی از عوامل رشد بازار سهام ایران بوده به طوری که در طی دو ماه گذشته شاخص کل توانسته چندیدن بار کانال شکنی کند و تا اواسط کانال ۹۷ هزار واحدی بالا رود.

در دادوستدهای دومین روز معاملات تالار شیشه‌ای شاخص بازار اول با ۵۷۴ واحد افزایش به رقم ۶۹ هزار و ۸۳۰ واحدی رسید و شاخص بازار دوم با ۱۱۶۳ واحد  تا رقم ۲۰۴ هزار و ۷۶۷ افزایش یافت. شاخص آزاد شناور در این مدت ۶۸۸ واحد رشد کرد و تا رقم ۱۰۵ هزار و ۷۳۱ بالا رفت.

صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت تهران و پالایش نفت اصفهان سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر را روی دماسنج بازار سرمایه اعمال کردند. امروز نمادهای پتروشیمی و پالایشی بیش از دیگر نمادها سعی کردند شاخص را به سمت بالا هدایت کنند، اما در طرف مقابل مخابرات ایران، شرکت ارتباطات سیار ایران و سرمایه‌گذاری خوارزمی سه نمادی بودند که معاملات‌شان به روند کاهشی دماسنج بازار سرمایه کمک کرد.

در دادوستدهای امروز گروه فرآورده‌های نفتی، کوک و سوخت نفتی عمدتا با رشد در قیمت پایانی مواجه شدند. در این گروه ۷۹ میلیون سهم به ارزش بیش از ۴۴ میلیارد تومان در ۶۸۶۹ نوبت مورد دادوستد قرار گرفت، اما در گروه فلزات اساسی عمده نمادها نوسان قیمتی کمتر از یک درصد داشته‌اند. در این گروه نیز ۹۳ میلیون سهم به ارزش بیش از ۲۶ میلیارد تومان معامله شد.

خودرویی‌ها نیز در دادوستدهای امروز تالار شیشه‌ای شاهد معامله ۱۳۹ میلیون سهم به ارزش بیش از ۲۲ میلیارد تومان بودند. روند قیمت‌ها در این گروه نیز عمدتا افزایشی بود. هرچند که سهم‌هایی که شاهد کاهش قیمت پایانی بودند در این گروه کم به چشم نمی‌خوردند.

ارزش معاملات بورس تهران امروز به رقم ۲۵۳ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۹۶۷ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۷۰ هزار و ۳۵ نوبت داد و ستد بود.

آیفکس نیز امروز حدود سه واحد رشد کرد و به رقم ۱۱۹۵ واحدی دست یافت. ارزش معاملات فرابورس ایران به عدد ۱۱۸ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات رقم ۳۰۱ میلیون سهم و اوراق مالی را تجربه کرد. از جمله نمادهای تاثیرگذار در آیفکس می‌توان به هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه، پتروشیمی مارون و پتروشیمی زاگرس اشاره کرد.

برچسب ها: تدبیر24 بورس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: