ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۹۸۶۱۴
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۹

احمدی‌نژاد جرم خودش را قبول دارد

«در بعد شخصی کسی که بست می‌نشیند قبول دارد که مجرم است و در بعد دیگر حاکم یا هیات‌حاکمه را قبول ندارد.»
تدبیر24»روزنامه وقایع‌اتفاقیه نوشت: پــرونده محمود احـمدی‌نژاد هنوز در «وقت احتیاطی» است. در این میان اما انتقادهای بسیاری به این سکوت جریان اصولگرایی در برابر رفتارهای احمدی‌نژاد وارد شده است. با محمد هاشمی‌ رفسنجانی در این مورد به گفت‌وگو نشستیم.

نظر شما در خصوص پرونده احمدی‌نژاد و برخورد قوه ‌قضاییه چیست؟

نسبت به این پرونده اطلاعی ندارم و این را باید قوه‌قضاییه رسیدگی کند اما رفتار احمدی‌نژاد این سوال را به وجود آورده است که آیا ایشان و دوستان‌شان اعتراف دارند که مجرم هستند و برای فرار از مجازات بست نشسته‌اند یا به نوعی اعتراض خودشان به نظام جمهوری‌ اسلامی را نشان می‌دهند یا نظام را قبول ندارند که البته هر کدام باشد چندان مناسب نیست. در بعد شخصی کسی که بست می‌نشیند قبول دارد که مجرم است و در بعد دیگر حاکم یا هیات‌حاکمه را قبول ندارد اما هر کدام را که در نظر بگیریم اثر مطلوبی در جامعه بر جای نمی‌گذارد.

از نظر سیاسی این اقدام را چطور می‌بینید؟ در شرایط کنونی کشور چه تحلیلی می‌توان از رفتارهای احمدی‌نژاد و اطرافیانش داشت؟

از منظر سیاسی در شرایط فعلی، نظام جمهوری ‌اسلامی را این‌گونه زیر سوال بردن درست نیست و این خواست دشمن است. شرایط فعلی چندان مناسب نیست و می‌بینیم که نظام ما با دشمنان گوناگون روبه‌رو است که علاقه‌مند هستند از جهات مختلف نظام را تضعیف کنند. لذا ایجاد دو دستگی، تفرقه یا این نوع رفتارها و بخشی از نظام (قوه قضاییه) را زیر سوال بردن از کسی که متعهد به نظام باشد ، سر نمی‌زند.

در روزهای کنونی این سوال مطرح است که آیا برخوردی که با احمدی‌نژاد و دوستان‌شان شده است متناسب با رفتارشان است؟ تصور نمی‌کنید که در این مورد تبعیضی صورت گرفته است؟

در موارد مشابه اخیر، کسانی بودند که یک دهم این حرف‌ها را نزدند، این نوع جرم‌ها را نداشتند اما رفتاری که نظام حکومتی و قوه‌ قضاییه داشته است به مراتب شدید بوده است.

فکر می‌کنید این ملایمت ناشی از چیست؟

نمی‌دانم، این را باید از قوه‌ قضاییه پرسید. اطلاعی ندارم اما اگر مقایسه کنیم حرف‌ها و رفتار ایشان را با دیگرانی که قوه‌ قضاییه با احمدی‌نژاد برخورد کرده است یا مجازات و زندانی شده‌اند یا انواع دیگر مجازات اصلا قابل مقایسه نیست. حال چرا و به چه علت برخوردی با ایشان نمی‌شود، اطلاعی ندارم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: