معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: تا پایان شهریور ماه سال ۹۷ تقریبا همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور حداقل یک شهرشان را تحت پوشش برنامه سطحبندی خدمات خواهند برد.
تدبیر24»دکتر علیرضا رییسی به اقدامات انجام شده در قالب پرونده الکترونیک سلامت اشاره و اظهار کرد: بر اساس آخرین اطلاعات تعداد ۶۷ میلیون و ۸۰۰ نفر در سامانه سیب وزارت بهداشت ثبت شدهاند و حدود ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در دو سامانه دیگرمان ثبت شدهاند. البته باید توجه کرد که فرآیند الکترونیک شدن فقط مختص این سامانهها نیست، بلکه باید زیرساختهای لازم فراهم و اتصال سطح یک، دو و سه ارائه خدمات، یعنی اتصال مراکز بهداشتی-درمانی با کلینیکها و بیمارستانها برقرار شود. در مرحله بعد هم اتصال این سامانهها با بخش خصوصی، پاراکلینیک و داروخانهها در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: باید توجه کرد که تکمیل پرونده الکترونیک به این صورت، گامی بسیار بزرگ و مهم در تاریخ حوزه سلامت کشور است. البته بر اساس برنامهریزیهای انجام شده تا پایان سال ۹۷ پرونده الکترونیک سلامت، آماده اجرای نظام ارجاع یا همان نظام سطحبندی ارائه خدمات است و بر این اساس تکمیل پرونده الکترونیک، یکی از اقدامات مهم وزارت بهداشت است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه پایلوت برنامه نظام ارجاع در ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی مانند دانشگاههای گلستان، اردبیل، زنجان، اردبیل، بوشهر، یزد و...به پایان رسیده است، گفت: تا پایان امسال این دانشگاههای علوم پزشکی باید حداقل یک شهرشان را تحت پوشش برنامه نظام ارجاع قرار دهند تا بتوانیم با این کار قابلیت سیستم را ارزیابی کنیم. همچنین تا پایان شهریور ماه سال ۹۷ تقریبا همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور حداقل یک شهرشان را تحت پوشش برنامه سطحبندی خدمات خواهند برد و بعد از آن میتوان اقدامات بیشتری در این حوزه انجام داد.
رییسی، بحث پزشک خانواده را جزء اولویتهای مهم وزارت بهداشت عنوان و اظهار کرد: البته معتقدیم پزشکی باید بتواند پزشک خانواده شود که آموزش دیده باشد. بر همین اساس سه اقدام برای آموزش در حوزه پزشک خانواده انجام شد؛ اول اینکه از امسال در کوریکلوم آموزشی پزشکان عمومی شش ماه دوره پزشک خانواده وارد شده است. کار دوم این است که تخصص پزشک خانواده را ایجاد کردهایم؛ به طوریکه در حال حاضر حدود ۱۰۰ نفر رزیدنت در حال آموزش هستند و تا یک سالونیم آینده اولین گروه آن فارغالتحصیل میشوند که این پزشکان رکن اساسی هدایت و مدیریت پزشک خانواده هستند و عمدتا در مراکز جامع سلامت مستقر خواهند شد. در عین حال آنها هم کار پزشکی و هم مدیریتی را انجام میدهند. البته این تعداد افزایش مییابند؛ چراکه به تعداد مراکز جامع سلامت باید پزشک متخصص پزشک خانواده جذب کنیم. کار سوممان این است که برای پزشکان فارغالتحصیلی که دوره پزشک خانواده را ندیدهاند، یک دوره آموزشی قرار دهیم تا بتوانند طی دورهای شش ماهه حتی حین کار، آموزشهای لازم را ببینند و به عنوان پزشک خانواده شناخته شوند.
وی همچنین گفت: بر این اساس بحث پزشک خانواده را به تدریج در سراسر کشور پیش میبریم. باید توجه کرد که حدود ۲۸ میلیون نفر جمعیت در روستاها، ۱۱ میلیون نفر در حاشیه شهرها و ۱۰ میلیون نفر هم تحت پوشش بیمه رایگان داریم. بنابراین پزشک خانواده و نظام ارجاع را از این جمعیتها آغاز کرده و به تدریج توسعه خواهیم داد. البته پزشک خانواده روستایی را در گذشته اجرا کردهایم، اما در حال حاضر بحث استقرار آن در شهرها مطرح است که در این زمینه اولویت ما گسترش آن از شهرهای کوچک به سمت شهرهای بزرگ است.