تدبیر24»دکتر مجید سرسنگی در گفت و گو با ایسنا، با اعلام این مطلب، اظهار کرد: منشور حقوق شهروندی ابلاغ شده از سوی رئیس جمهور، منشور خوبی است، اما عمل به قوانین و مقررات مهمتر از نوشتن این چنین منشورها است چرا که ما در کشور در ارتباط با موضوعات مختلف قوانین مختلفی نیز داریم، اما در مرحله عمل بسیاری از این قوانین نادیده گرفته شده و برداشتهای سلیقهای از آن صورت می گیرد.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه تفسیرهای سلیقهای از قوانین در دانشگاهها بسیار پررنگتر است و ما شاهد دیدگاهها و برداشتهای سلیقهای از قوانین در حوزههای دانشگاهی و فعالیتهای دانشجویی هستیم و این موجب می شود که با موضوعات مختلف دانشجویی برخوردهای سلیقهای نیز داشته باشیم. این در حالی است که در محیطهای دانشگاهی هم باید همانند سطح جامعه، قانون مبنای عمل باشد نه سلیقه فردی.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران همچنین اظهار کرد: این که سلیقه فردی در دانشگاه این باشد که فرد خاصی که مشکل یا ممنوعیت قانونی ندارد در دانشگاه سخنرانی نکند یا اینکه فعالیت یک تشکل خاص دانشجویی محدود شود و یا برخی رفتارهای سلیقهای موجب خواهد شد جریانهای دانشجویی به سمت انفعال بروند و حتی حقوق شهروندی آنها نیز نادیده گرفته شود.
دکتر سرسنگی گفت: در بحث دانشگاهها و مراکز علمی، هیات علمی و وزارت علوم باید همت و جدیت خاصی برای عملی کردن منشور حقوق شهروندی داشته باشند. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از مسائل حقوقی دانشجویان در دانشگاهها، زیر پا گذاشته میشود و مواردی وجود داشته که در روز دانشجو در یکی از واحدهای دانشگاه تهران سخنرانی فرد خاصی که کاملا براساس قواعد و ضوابط هماهنگ شده بود، برگزار نشد و برخی نیروها مانع برگزاری یکسری برنامههای دانشجویی میشوند و به نظر من این مساله باید رفع شود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران تاکید کرد: وزیر علوم و دست اندرکاران این حوزه باید مسائل دانشگاهی و بخصوص حوزه حقوق دانشجویی را مورد توجه قرار دهند که دانشگاه و دانشجویان بتوانند با امنیت و آزادی کامل در چارچوب قوانین موجود فعالیتهای خود را پیش ببرند، چرا که دانشجویان، مدیران عناصر آیندهسازان کشور هستند. هر نوع برخورد با آنها در دوران دانشجویی موجب خواهد شد که در آینده عملکرد خوب یا بدی در عرصه مدیریتی اتخاذ کنند. اگر آنها در همین دوران آزادی و امنیت کامل داشته باشند و احساس کنند حقوق آنها رعایت میشود، در آینده نیز به طور سلیقهای رفتار نخواهند کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: لازم است مسئولان، منشور حقوق را در دانشگاه به صورت همه جانبه اجرا کنند و در اجرای منشور به صورت سلیقهای نباشد و در حوزه دانشجویی نیز به امنیت روانی و آزادیهای مدنی دانشجویان تاکید بیشتری داشته باشند تا با دانشجویانی شاداب و پرامید در جامعه مواجه شویم نه اینکه حس مشارکت طلبی آنها در جامعه از بین برود و دانشجویان دچار انفعال شوند چرا که خطرناکترین امر برای هر جامعه این است که نسل جوان آن جامعه در پیشبرد امور مشارکت نداشته باشند.